Digidexo.com

Hva er årsakene til hypertensjon hos unge kvinner?

Selv om høyt blodtrykk, eller høyt blodtrykk, er mer vanlig hos eldre mennesker, kan unge mennesker også bli berørt. Hypertensjon hos unge kvinner kan ha en rekke årsaker, som alle bør tas på alvor.

Definisjon

Hypertensjon er vanligvis referert til som høyt blodtrykk. Som hjertet pumper blod gjennom blodårene dine, utøver blodtrykket mot blodårene. Hvis dette trykket er for høyt, hjertet og blodårene må jobbe hardere, som setter press på hele kroppen og kan føre til andre medisinske problemer.

Primær pulmonal hypertensjon

Primær pulmonal hypertensjon, også kalt essensiell hypertensjon, er vanligvis arvelige og ikke har noen identifiserbar kilde. En familiehistorie med primær pulmonal hypertensjon er en faktor i å identifisere hypertensjon hos unge kvinner.

Fibromuscular dysplasi

Fibromuscular dysplasi er en overvekst av muskelvev inni blodårene.

Svangerskapsforgiftning

Svangerskapsforgiftning er en type hypertensjon som noen ganger oppstår hos gravide kvinner. Det løser vanligvis seg selv etter at barnet er levert.

Narkotika

Enkelte stoffer kan bidra til hypertensjon, så som MAO-inhibitorer, phenylephrines, steroider og anti-inflammatoriske midler slik som aspirin.

Fedme

Fedme legger ekstra press på hele sirkulasjonssystemet og hever risikoen for høyt blodtrykk og en rekke andre sykdommer.