Digidexo.com

Slik fjerner Gaffa Tape

Gaffa tape (også kalt Gaffa eller gaffers tape) er sterk tape, ligner på duct tape, med mange hjem og forretningsapplikasjoner. Det er standarden tape brukes av filmteam for å sikre kabler. I motsetning til duct tape, betyr gaffa tape vanligvis ikke etterlate for mye rester, og det er ofte lettere å fjerne. Hvis du følger disse trinnene, vil du være i stand til å fjerne tapen, og eventuelle rester, uten å skade overflaten det var på. Og båndet kan likevel være bra for gjenbruk.

Bruksanvisning

Skyv kanten av et barberblad nøye under ett hjørne av båndet. Ikke skrap eller kutte overflaten som båndet er festet.

Trekk båndet tilbake langsomt fra overflaten. Prøver å lure båndet for hardt kan skade noen overflater.

Hold trekke til enten tapen er fjernet eller det blir svært motstandsdyktig. Hvis det siste skjer, dab på undersiden --- hvor båndet treffer overflaten --- med en bomullsdott dyppet i teknisk sprit (eller spray stedet med WD-40).

Hell rubbing alkohol på en myk klut eller et papirhåndkle. Gni dette over overflaten for å fjerne eventuelle rester båndet (det bør ikke være mye). Alternativt kan du bruke WD-40 for å fjerne rester. Bare spray på og tørk det av.

Tips og advarsler

  • Hvis gaffa tape er på huden, DAB på kantene med varmt såpevann eller sprit til den løsner nok til å bli trukket ut. Hvis gaffa tape fast til tepper, spray kantene med litt WD-40 og trekke den av forsiktig.
  • Alkohol og WD-40 er svært brannfarlig. Hvis båndet på strømledningene eller andre ledninger, koble ledningen fra strømkilden før du fjerner tapen (som en ekstra sikkerhet for å unngå elektrisk støt).