Digidexo.com

Stivhet og smerter i hender og Pink Eye Symptomer

Stivhet og smerter i hender og Pink Eye Symptomer


Mange mennesker lider av stivhet og smerter i hendene, vanligvis forårsaket av leddgikt. Hvis du lider smerter og stivhet i hendene, samt symptomer på rosa øye, mer kjent som konjunktivitt, så du kan være lider av en tilstand som kalles Reiter syndrom.

Smerter og stivhet

Smerter og stivhet i hendene er ofte forårsaket av leddgikt. Leddgikt er betennelse i leddene som forårsaker hevelse, smerte og redusert bevegelighet, eller stivhet. Brusk som beskytter leddene begynner å bryte ned, noe som fører til at bein å gni sammen. Artritt oppstår vanligvis med aldring, infeksjon, et brukket ben, eller på grunn av en autoimmun lidelse system, hvor immunsystemet feilaktig identifiserer en kroppsdel ​​som fremmed.

Konjunktivitt

Konjunktivitt oppstår når conjunctiva, som er membranen som dekker det hvite i øyet, blir betent. Øyekatarr er populært kjent som rosa øye fordi øyet blir rødt når det sveller. Det er mange årsaker til symptomene på konjunktivitt, slik som bakteriell infeksjon, virus som vanlig forkjølelse og allergier. Når symptomene på konjunktivitt oppstå med symptomer på artritt, kan det være forårsaket av Reiters syndrom.

Reiter syndrom

Reiters syndrom er en reaktiv artritt, noe som betyr at det foreligger enten som reaksjon på en annen tilstand. Reiter syndrom er vanligvis utløst av bakterier som salmonella og seksuelt overførbare sykdommer som klamydia. Samt leddgikt og konjunktivitt, andre symptomer på Reiter syndrom inkluderer urinveisinfeksjoner, sår og sår på penis og palmer, og i sjeldne tilfeller hjerteproblemer.

Behandling

Det finnes en rekke behandlinger for Reiters syndrom. Narkotika-baserte behandlinger inkluderer antibiotika for å håndtere eventuelle gjenværende bakteriell infeksjon, immundempende å prøve å forholde seg til en overaktiv immunsystem, og kortikosteroider for å redusere betennelse. Å spise fet fisk, nøtter og linfrø kan også bidra til å redusere mengden av kjemikalier i kroppen som forårsaker betennelse.

Betraktninger

Du bør konsultere legen din dersom du viser symptomer på øyekatarr eller leddgikt. Et angrep av Reiter syndrom bør vare mellom tre og seks måneder. Snakk med legen din dersom symptomene varer i lengre enn den perioden.