Digidexo.com

Årsaker og behandlinger av Hyperpigmentering

Hyperpigmentering er en dermatologisk betegnelse for mørkere i huden på grunn av en melanin økning. Melanin er et stoff som bidrar til å gi hudfarge. Mørke skinned folk naturlig har mer melanin i sitt system enn lys skinned mennesker. Melanin gir også hår og iris sin farge. Hyperpigmentering kan forekomme i små områder eller påvirker hele kroppen.

Skin Structure

Huden består av to lag, inkludert de øvre og nedre dermis, som også er inndelt. Det laveste lag av epidermis kalles basallaget, som inneholder Melanosomer. Melanosomer inneholde celler, eller melanocytter, som produserer pigment kalles melanin. Hudfarge, avhenger av mengden av melanin til stede i epidermis. For mye melanin kan påvirke fargen på huden.

Symptomer på Hyperpigmentation

Misfarging av huden kan forekomme. Dette kan presentere hudfarger av rødt, lilla, brun eller svart og fargen ofte avhenger av mengden melanin, og mengden av misfarging. Når betennelse oppstår, kan det utløse huden til å overprodusere melanin. Når det er en overskytende beløp av melanin, fører det til en mørkere og misfarging av huden. De med akne er mer utsatt for å få problemer med pigmentering på grunn av betennelse.

Årsaker til Hyperpigmentation

Hyperpigmentering kan være forårsaket av solskade, inflammasjon, infeksjon og skade av huden. Enkelte sykdommer eller tilstander som fører til hyperpigmentering omfatter Addisons sykdom, Cushings sykdom, insulinresistens, melasma, linea negra, autosomal dominant lidelser, kjemikalier og cøliaki. Hyperpigmentering kan også forårsakes på grunn av bruken av et dermatologisk laser prosedyre.

Typer Hyperpigmentation

Alder flekker er en av de mest vanlige typer av ujevn hudfarge. Disse vises ofte som følge av skade fra solen og forekommer hyppigst i områder som er jevnlig utsatt for huden. Noen pigmentflekker er større og er ofte et resultat av endringer i hormonnivået.

Fregner er også en del av pigment i huden, noe som oftest forekomme i ansiktet, cleavage og hender. De med lysere hud er ofte mer utsatt for å ha fregner og dette pigment i huden har en tendens til å kjøre i familier.

Melasma er brune flekker i ansiktet som oppstår på grunn av endringer i hormonnivået. Endringer i huden pigmentering øke som følge av eksponering for solen. Melanosis er mørke ringer under øynene, og kan være et resultat av stress og belastning på øynene. Photomelanosis er en endring i pigmentering på grunn av soleksponering, noe som kan gjøre huden har mørke flekker.

Andre former for hyperpigmentering av huden involverer akne eller andre hudproblemer, som kviser, eksem og dermatitt, som er typer innlegg inflammatorisk hyperpigmentering ofte resulterer grunn av eksponering ot solen. Noen medisiner og kosmetikk kan også forholde seg til en person endring i hudfarge eller pigmentering.

Behandling for Hyperpigmentation

Fokus for behandlingen er å redusere pigment i huden og begynner å lysne huden eller gjøre pigmentering selv. Bruken av kremer og medikamentterapi kan anvendes til behandling av hudproblemer, slik som hyperpigmentering. Noen av disse er over-the-counter varianter, andre er reseptbelagte medisiner.

Noen hudleger vil anbefale laser behandlinger, kryoterapi og kjemisk peeling. Laser behandlinger er regnet som en av de mest effektive behandlingstilbud. En test flekk normalt gjøres først for å sikre at prosedyren fungerer og ikke forverrer pigment i huden.