Digidexo.com

Hva synsproblemer er opprettet av en Astigmatism?

Astigmatisme er en øyesykdom som resulterer fra hornhinnen har en asymmetrisk form i stedet for en sfærisk en. Når hornhinnen, som er på fremsiden av øyet, er formet på denne måten --- som en fotball i stedet for en fotball --- lys inn i øyet er ikke fokusert riktig, som fører til synsproblemer.

Identifikasjon

I astigmatisme, er lysstrålene som kommer inn i øyet ikke bøyd i en enhetlig fokus på netthinnen, noe som fører til tåkesyn i visse deler av synsfeltet.

Synsproblemer

Personen kan ha tåkete syn og en manglende evne til å se fine detaljer på nært hold eller på avstand. Når du ser på et bilde eller objekt, kan en del av det virke ute av fokus.

Alvorlighetsgrad

Svært milde tilfeller av astigmatisme er svært vanlig og ikke trenger korreksjon. Moderat astigmatisme, men kan føre til hodepine og anstrengte øyne, mens alvorlig astigmatisme kan forårsake svært tåkesyn.

Betydning

En 2008 Ohio State University studie fant at over 28 prosent av barn de sjekket hadde astigmatisme. Tilstanden kan være til skade for skoleprestasjoner og evne til å spille sport også.

Løsning

Astigmatisme kan korrigeres med vanlige briller, kontaktlinser og laser kirurgi.