Digidexo.com

Hva er linfrøolje brukes til?

Hva er linfrøolje brukes til?


Linfrøolje, også kjent som linolje, har en gulaktig farge, og har blitt populært på grunn av sin helsemessige fordeler. Det er også brukt i tre prosjekter, for å polere og ferdig tre.

Hva er det?

Linfrøolje kommer fra frøene av lin anlegget. Linfrøolje er også kjent som linolje. Oljen er laget ved å trykke på linfrø i en prosess kalt kaldpressing.

Bruksområder

Linfrøolje er brukt som helse supplement, da den inneholder store mengder Omega-3 og Omega-6 fettsyrer. Disse to næringsstoffene er viktig for helsen. Disse samme fettsyrer er også funnet i fisk. Når referert til som linolje, er det ofte brukt i prosjekter som involverer tre etterbehandling og polering.

Behandling av tilstander

Dietter høy i Omega 3 fettsyrer kan bidra til å bekjempe høyt kolesterol og hjertesykdom. En studie fant også at å ta linfrøolje kan lindre tørre øyne hos pasienter som lider av Sjøgrens syndrom, en tilstand der immunsystemet angriper kjertler i kroppen som produserer fuktighet.

Potensielle farer

Når den brukes til polering, kan linfrø eller linfrøolje generere sin egen varme --- noen ganger nok til å gjøre det antennes.