Digidexo.com

Om fargeblindhet

Om fargeblindhet


Årsakene til fargeblindhet variere mellom arvelige faktorer og ervervede tilstander. Ifølge Beth Israel Deaconess Medical Center, mens noen mennesker kan være genetisk disponert for fargeblindhet fordi en blod slektning ble født med tilstanden, mens andre kan skaffe fargeblindhet fra en skade som skader nervene i øynene, eller eksponering for medisiner som bærer en risiko for fargeblindhet. Fargeblindhet rammer flere menn enn kvinner.

Hva er fargeblindhet?

NYU Langone Medical Center forklarer at fargeblindhet er oftest et resultat av kjemikalier i øyet som ikke fungerer som de skal. Den netthinnen i øyet består av "kjegler" som inneholder kjemiske reseptorer i stand til å hente farger og overføre dem til hjernen for behandling. En mangel på kjegle kjemikalier, eller produksjon av mindre enn normale mengder, gjør det vanskelig for hjernen til riktig dechiffrere farger.

Symptomer

Graden av fargeblindhet som oppleves av en person er avhengig av opprinnelsen til hans tilstand. Vanligst, har en person som lider av fargeblindhet en vanskelig tid å skille mellom rødt og grønt, men noen ganger fargene blå og gul kan også være et problem. St. Luke Cataract & Laser Institute forklarer at pasienter som opplever arvelig fargeblindhet kan oppleve en komplett fravær av farge; ser alt i gråtoner. I ekstreme fargeblindhet scenarier, ufrivillige øyebevegelser og en reduksjon i total visjon er også en mulighet.

Diagnose

En diagnose av fargeblindhet bestemmes av en lege som kalles en øyelege som har spesialisert seg på sykdommer i øyet. Øyelege vil gjennomføre en eller flere tester for å fastslå om fargeblindhet er et problem. Ifølge Healthline, er den amerikanske Optisk / Hardy, Rand og Ritter Pseudoisochromatic test brukte å hjelpe til med besluttsomhet. Testen, som består av kort med tall som er kamuflert med fargede prikker, er bare merkbar for de som kan se farger.

Behandling

Dessverre er det ingen kur for fargeblindhet. Men, er det fortsatt mulig for noen med sykdommen å "lære seg" å skille forskjellen mellom farger med behandling. Faktisk, ved hjelp av farge-korrigerende linser, den grad av fargeblindhet kan reduseres; gir brukeren fordelen av å gjenkjenne små fargeforskjeller. I enkelte tilfeller kan fargeblindhet behandles kirurgisk.

Forebygging / løsning

Det er ingen måte å forutsi om en person vil oppleve symptomer på fargeblindhet, selv om de er disponert. Men, kan visse sykdommer som Alzheimers, Parkinsons, multippel sklerose og Retinitis pigmentosa, øker sjansene for en person å anskaffe fargeblindhet. Eksponeringen mot enkelte medisiner kan også utløse fargeblindhet hos noen individer: Høyt blodtrykk resepter, barbiturater og anti-tuberkulose medisiner er kjent for å ha muligheten for fargeblindhet som en bivirkning.