Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på synsproblemer

Hvordan identifisere symptomer på synsproblemer


Det finnes mange typer av øyeproblemer som kan påvirke en persons syn på forskjellige måter. Som folk blir eldre sin visjon ofte dimmer og synet er ikke så skarp som det en gang var før. Selv barn kan lide av synsproblemer. Noen barn som gjør det dårlig på skolen ofte lider av udiagnostisert synsproblemer. Folk kan bli født med synsproblemer, eller de kan oppstå senere i livet som følge av skade eller sykdom. Følg fremgangsmåten nedenfor for å identifisere problemer med synet.

Hvordan identifisere symptomer på synsproblemer

•  Observer fysiske utseende av øynene. Har de flytte frem og tilbake ufrivillig? Er øynene krysset? Har de synes å ha problemer med å fokusere? Har ett øye slår innover eller utover? Disse er alle indikasjoner på en visjon problem som trenger riktig behandling for korreksjon.

Merknad om det er overdreven skjeling eller blinker i øynene. Har du myse når du leser eller ser på TV? Har du myse øynene dine når du ser på et objekt i det fjerne eller lukke opp? Du kan være nærsynt eller langsynt.

Legg merke til om du lider av tåkesyn og / eller smerter i øyet. Hvor ofte opptrer disse symptomene? Hvis du ofte lider av tåkesyn eller øyesmerter du trenger for å få øynene sjekket for å se om det er en underliggende årsak.

Observer hvordan øynene reagerer på forskjellige intensiteter av lys. Har sterke lysene bry øynene dine? Foretrekker du lampelys til overhead belysning? Får du hodepine etter å ha blitt utsatt for lysrør? Øynene dine kan være følsomme for lys. Lysfølsomhet kan indikere et øye problem.

Legg merke til hvor ofte du får hodepine. Du opplever svimmelhet ofte også gjør? Hyppig hodepine og / eller svimmelhet er ofte et resultat av synsproblemer.

Merknad om du opplever problemer når du leser. Gjør ord tendens til å kjøre sammen? Er lignende ord vanskelig å skille fra hverandre? Du opplever smerter i øyet gjør når du leser? Du kan ha en visjon problem.

Legg merke til om du kan se bedre når du vipper hodet i en bestemt vinkel. Synes du selv gjøre dette når man ser på gjenstander nær deg eller lenger unna? Det kan være et problem med sidesynet.

Legg merke til nattsynet. Føler du at du ikke kan se noen ting etter mørkets frembrudd? Har du famle deg vei gjennom huset når lysene er ute? Har du forlater lysene på, fordi du ikke kan se hvor du går? Du kan ha dårlig nattsyn.

Hint

  • Hvis du opplever noen av symptomene som er nevnt i denne artikkelen får en synsundersøkelse for å sjekke for synsproblemer.
  • Det anbefales at synsundersøkelser planlegges årlig.