Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på Skleritt

Skleritt er den medisinske navn for betennelser på utsiden av øyeeplet. Sclera er den hvite lag av vev som dekker og beskytter øyeeplet. Skleritt er ganske vanlig og kan påvirke ett eller begge øyne. Finnes hovedsakelig hos voksne i alderen 40 til 60 år gammel, er det mer vanlig hos kvinner enn menn. Skleritt er antatt å være assosiert med autoimmune sykdommer, så som noen typer av artritt. I noen tilfeller er skleritt også forårsaket av skade på øyet eller fremmedlegemer i øyet.
Lære å gjenkjenne symptomer på skleritt kan bidra til å unngå komplikasjoner som grå stær, grønn stær og andre alvorlige øyesykdommer.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Skleritt

•  Vær oppmerksom på eventuelle smerter i øyet som ikke er forårsaket av åpenbare forhold. Mange mennesker som lider av skleritt våkne opp midt på natten med smerter i øyet. Denne smerten kan være lokalisert eller selv synes å spre seg til pannen eller kinnene. For noen mennesker, følelsen av at smerten er "bak øyet" er vanlig.

Se etter tegn på unormal eller hyppigere rive i øyet eller øynene.

Ta oppmerksom hvis du føler deg mer følsom for lys enn normalt. Noen ganger til og med sollys vil bry en person som lider av skleritt og vil forårsake smerte samt be til tåre.

Se på øyet eller øynene. Skleritt ofte forårsaker den hvite delen av øyeeplet vises en rødlig-purpur farge, enten på en eller begge sider av pupillen.

Se for noen indikasjon på at du opplever noen synstap. Mens sjeldne, noen mennesker merker en nedgang i deres mengde visjon som tilstanden utvikler seg.

Hint

  • Det er ingen forebyggende tiltak du kan ta for å unngå skleritt. Imidlertid vil lære å gjenkjenne symptomer på skleritt oppmuntre rask behandling.
  • Hvis du mener at du eller noen du kjenner kan ha skleritt, planlegge et besøk med legen din umiddelbart.