Digidexo.com

Kontaktlinser Komplikasjoner

Med fremskritt blir gjort i materialer og produksjonsteknikker, har kontaktlinser aldri vært tryggere og billigere når som helst i det siste. Med det blir sagt, selv om det er fortsatt folk som kan oppleve visse symptomer eller komplikasjoner når de prøver å bære sine kontaktlinser.

Tørre øyne

Den vanligste klagen fra folk som bruker kontaktlinser, er at de opplever tørre øyne. Et lag av tårer over øyet er meget viktig for god syn. Tårene er det første som lyser, og kontaktlinser, møte. Som sådan, kan øynene som tørker opp har uvesentlige tårer, noe som kan føre til irritasjon og dårlig syn. Vanligvis de som opplever tørre øyne bør redusere iført sine kontakter, og bruke øyedråper mens de har dem i.

Hornhinnen Hypoksi

Cornea hypoksi er en tilstand der kontaktlinser alter lagene i hornhinnen på bærerens øye. Det finnes en rekke små endringer og komplikasjoner, men over tid vil de føre til det som kalles hornhinnen utmattelse syndrom. Dette betyr at for kontaktbrukere, selv de som pleide å være i stand til å bære dem regelmessig, deres øyne kan ikke tolerere iført kontakter som lenge lenger. Tåkesyn, problemer med å fokusere, og andre bivirkninger er vanlige. Den beste løsningen er å redusere mengden av tid som en person bærer hennes kontakter, få ned antall timer per dag som hun har dem i å redusere belastningen.

Løsnings Reaksjoner

Noen mennesker kan ha noen reaksjon i det hele tatt til kontaktlinser. De kan derimot ha en allergisk reaksjon på den løsningen som sine kontaktlinser er holdt i. Disse reaksjonene kan variere fra pasient til pasient, men det er bare to måter å hindre ytterligere reaksjoner. Den første er å endre sterilisering løsning som deres kontaktlinser er holdt i, og den andre er å slå dem over til daglig, throwaway kontaktlinser for å eliminere behovet for løsninger.

Giant papillær konjunktivitt

En av de mest ubehagelige komplikasjoner som følge av bruk av kontaktlinser er gigantiske papillær konjunktivitt. Denne tilstanden manifesterer seg som små hevelser på innsiden av brukerens øyelokk, spesielt i den øvre tarsal plate. Dette er vanligvis forårsaket av en allergisk reaksjon på linsematerialet, linsevæsken eller linse protein innskudd. Det er best at kontaktlinsebruk seponeres før tilstanden er borte, og legene har gitt pasienten grønt lys til å prøve seg kontakter igjen: forhåpentligvis en annen rekke, og med en annen løsning.

Hornhinnen slitasje

Hornhinnen slitasje, eller et kutt i øyet, kan også skyldes bruk av kontaktlinser. En måte dette kan skje er da noen fremmedlegeme er fanget mellom kontaktlinsen og for øyet, noe som gjør at den kan skade øyet stedet for å bli vasket bort av tårer. En annen måte dette kan skje er at hvis objektivet er defekt, kan det være ansvarlig for skrubbsår. Det er vanlig noen smerte og ubehag, men generelt spyle øyet før iført kontakter, og sørge for at linsene å bli slitt er i topp stand, kan hindre hornhinnen skrubbsår.