Digidexo.com

Hvordan lese mat etiketter i Canada

Hvordan lese mat etiketter i Canada


Mat etiketter er nødvendig på prepackaged matvarer i Canada siden desember 2007 Hvis du er kjent med mat etiketter i USA vil du se at de er like. Faktisk kanadiske mat etiketter har en nesten identisk "Ernæring Fakta" tabell med oversikt over næringsinnholdet i maten. Kanadiske mat etiketter også ingredienslisten og eventuelle relevante ernæringsmessige krav, for eksempel "kolesterol-free." Ved gjennomgang mat etiketter kan du lage sunne, bevisste valg om matvarer som du spiser.

Hvordan lese mat etiketter i Canada

•  Se etter servering størrelse som brukes på etiketten for å sammenligne hvor mye du spiser. Typisk vil dette være oppført som en del av maten, for eksempel "Per 125 ml (87g)," og vil bli plassert direkte under ordene "ernæring fakta."

omtale de nevnte næringsstoffene på maten etiketten. Dette vil fortelle deg hvor mye fett, kolesterol, natrium, karbohydrater, proteiner og vitaminer er i servering av mat.

•  Bruk "% av daglig verdi" av hvert næringsstoff for å avgjøre om porsjon har litt eller mye av hvert næringsstoff. Dette vil hjelpe deg å avgjøre om maten er sunn eller usunn valg.

Se på ingredienslisten på maten etiketten for å se hva som er i maten. Hvis du har matallergier eller ønsker å unngå et bestemt element, for eksempel peanøtter, dette er hvor du vil finne ut hva ingrediensene er i maten.

Velg sunn mat ved å ta oppmerksom på eventuelle ernæringsmessige krav på maten etiketten, inkludert kaloriredusert, salt-fri og lite mettet fett. Du kan også se en påstand som "En diett som er rik på frukt og grønnsaker kan redusere risikoen for visse typer kreft."

Hint

  • Alle ernæringsmessige krav er regulert av myndighetene i Canada.