Digidexo.com

Fakta om Hepatitt B

Hepatitt B er en smittsom virussykdom som forårsaker betennelse i leveren. Sjefen bekymring for denne sykdommen er i gjenkjenning. Det kan gå uten symptomer i mange år og føre til omfattende skader på leveren før et offer innser det.

Årsaker

Hepatitt B er et virus som er overført gjennom blodstrømmen. Alle med åpne sår eller sår som blir utsatt for kroppsvæsker fra en annen risikerer å bli smittet. Hepatitt B kan ikke overføres gjennom vanlig kontakt som håndhilse eller hugging.

Symptomer

Det har blitt anslått at om lag halvparten av alle hepatitt ofrene opplever ingen symptomer i det hele tatt. For de som gjør det, kan hepatitt B skiltene ofte etterligne symptomene på influensa som kvalme, hodepine, tretthet og magesmerter.

Behandling

Akutt hepatitt B vil normalt filtrere sin vei ut av pasienter systemet på omtrent samme måte som en hvilken som helst annen vanlig virus. Det finnes ingen kur for kronisk hepatitt og bærere bør se sin lege på jevnlig basis for behandling av symptomer.

Forebygging

Forebygging av hepatitt B kan utføres ved hjelp av vaksinasjon. Det er sterkt anbefalt for alle under 18 år Andre forebyggende tiltak er å praktisere sikker sex, unngå narkotikabruk involverer nåler, og ikke bruker andres personlige hygieneartikler som barberhøvler eller tannbørster.

Statistikk

Mer enn 5000 mennesker dør hvert år i USA fra problemene forbundet med hepatitt B. helsearbeidere er svært sårbare for denne sykdommen.