Digidexo.com

Hvordan velge soya eller kumelk

Hvordan velge soya eller kumelk


Soyamelk er juice laget av soaking soyabønner i vann, deretter belaste dem. Man kan enten kjøpe soyamelk på butikken, eller gjøre det på kjøkkenet. Den soya drikke er naturligvis tynnere enn tradisjonelle kumelk, og ofte varianter i butikken er beriket med vitaminer og lagt smaker. Les videre for å finne ut hvilke melk er bedre for dine behov.

Hvordan velge soya eller kumelk

•  Få forbi soya stigma. Mange vestlige merker en "beany" smak i soyamelk, i motsetning til kumelk. Riktig forberedelse vanligvis vil løse dette problemet. I de siste årene forbedret forberedelse og mat nyheter linking soya til helsemessige fordeler har bidratt til melken popularitet. I Vesten, er soyamelk primært fortært av glass, helles over frokostblanding og brukes i kaffe, matlaging og smoothies. Soyamelk kan serveres varm eller kald. Produktet kan være dyrt, så noen gjøre det hjemme av soaking soyabønner i vann, knuse dem, deretter strai ut væsken. Det er også soyamelk maskiner som gjør det enklere å lage soyamelk, og ved høyere mengder.

Lær næringsinnholdet i soyamelk. Soyabønner, som er høy i protein, ble opprinnelig dyrket i Asia. Substansen inneholder alle åtte aminosyrer, er lav i mettet fett ("dårlig fett"), høyt polyumettede fett ("gode fett") og fri for kolesterol. Spesielle næringsstoffer, også kalt isoflavoner, har blitt kreditert av vitenskapsmann som å redusere risikoen for kreft og hjertesykdom. Isoflavoner har også vært knyttet til forbedret benhelse og reduserte menopause symptomer.

Definer dine ernæringsmessige behov, og se hvor soyamelk passer. Soyamelk er også en god kilde til B-vitaminer. Til sammenligning inneholder kumelk 61 kalorier, 3,34 g fett, 14 mg kolesterol og ingen kostfiber. Soyamelk inneholder 33 kalorier, 1,91 g fett, 1,3 g av fiber og ingen kolesterol. Begge varianter inneholder alle aminosyrer og en rikelig mengde protein.

Gjør din forskning. Noen foreldre har valgt å bruke soya-basert melk formel for babyer, selv om det ser ut til å være noen stor ernæringsmessig fordel, og de langsiktige effektene ennå ikke er fastslått av forskere. Imidlertid er stoffet et godt alternativ for babyer som ikke kan eller vil ikke svelges kumelk.

Tenk medisinske forhold som kan tilsi soyamelk forbruk. Soyamelk er også et alternativ benyttes av laktoseintolerante, eller de som foretrekker å bruke ikke-animalske produkter. Personer med matallergi har også lenge valgt soyamelk. Mens soya allergi er også mulig, Vesten har en tendens til å være allergisk oftere til meieri enn soya. Motstanderne av soyamelk har kritisert stoffet for å ha for mye østrogen, men dette har ikke blitt forsket mye ennå.