Digidexo.com

Hva er Metformin for infertilitet?

Hva er Metformin for infertilitet?


Kvinner som opplever ufruktbarhet problemer kan prøve mange ting for å øke sjansene for å bli gravid. Metformin, også kjent som Glucophage, er tidvis foreskrevet i denne situasjonen.

Funksjon

Ifølge WebMD, metformin virker ved å "hjelpe til å gjenopprette kroppens riktig respons på insulin du naturlig produsere, og ved å redusere mengden av sukker at leveren gjør og at magen / tarm absorbere." Dette kan bidra til å øke fruktbarheten hos visse mennesker, så vel.

Betydning

Metformin er foreskrevet for å hjelpe til med kontroll av høyt blodsukker, sammen med trening og et riktig kosthold. Dette kan bidra til å kontrollere type 2 diabetes, men har vist positive effekter med kvinner opplever infertilitet.

Infertilitet

Selv om metformin kan være vellykket for uforklarlig infertilitet, kvinner som lider for polycystisk ovariesyndrom tendens til å ha en positiv respons på metformin evne til å hjelpe kroppen responderer bedre på insulin. Metformin kan bidra til å gjøre sykluser mer regelmessig og øke fruktbarheten.

Lactic Asidosis

Selv metformin er av og til foreskrevet for behandling av infertilitet, er det viktig å være oppmerksom på at det har vært sjeldne tilfeller av melkesyre asidosis, en opphoping av melkesyre i kroppen, noe som kan være alvorlige og kan være dødelig.

Advarsler

Selv Metformin brukes for å øke fruktbarheten, det bør ikke bli videreført inn i svangerskapet med mindre det er klart behov, som bestemt av en lege, i tilfellet med insulinadministrasjon.