Digidexo.com

Matvarer med anti inflammatorisk egenskaper

En ny vekt i kosten har vært på matvarer som besitter anti-betennelse egenskaper, som studier viser har en stor rolle i sykdomsforebygging. I likhet med Middelhavsdietten, disse matvarer inneholder ulike frukter og grønnsaker, sunt fett, hele korn, magre fjærkre og fisk, belgfrukter og ulike krydder. Den viktigste nøkkelen er å spise en ren diett med minimale raffinert og bearbeidet mat.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er fulle av fytokjemikalier som bekjemper betennelser og beskytte mot sykdom. Farge er en viktig indikator for å avgjøre de mektigste mat kilder. Bær, mørkegrønne grønnsaker og tomater er alle gode eksempler. Preparatet er også meget viktig, fordi høye temperaturer kan redusere fordelene med matvarer. Lett damping, eller til og med rå forbruk, er best. Noen næringsstoffer vil også bli bedre absorbert hvis paret med sunt fett.

Sunt fett

Sunt fett er mye skryt for sine anti-inflammatoriske egenskaper. I motsetning til det mange tror, ​​når fett forbrukes korrekt og i moderate mengder har det ekstreme helsefordeler, inkludert hjelpe til vekttap (på grunn av metthetsfølelse det gir). De beste fett for å bekjempe betennelser inkluderer omega-3 fettsyrer og umettet fett som finnes i naturlige kilder som nøtter og fisk. Laks og tunfisk er gode tilbydere av næringsstoffer. Olivenolje og ferskpresset oljer fra planteriket er gode fettstoffer for dressinger og matlaging.

Høyre Protein

Protein er nødvendig i ethvert kosthold, fordi det bygger muskler og opprettholder riktig funksjon i vitale organer. For betennelse-bekjempelse fordeler, de beste kildene er fjærfe, fisk eller plantebaserte proteiner. Rødt kjøtt er mindre gunstig og kan faktisk ha motsatt effekt. Belgfrukter, bønner, soyabønner og magre meieri kilder alle gir tilstrekkelige mengder protein.

Krydder og Tea

Krydder er en naturlig komponent som gir smaken ekstrautstyr, er for det meste kalori gratis og allment tilgjengelig. En med gode anti-inflammatoriske egenskaper er tumeric, som er kraftig og deilig og parene godt med karri pulver. Ingefær og hvitløk også bidra til å bekjempe betennelser og har store hjerte helsemessige fordeler.

Te er en annen stor kilde til laget bare av tørkede blader som er fylt med antioksidanter og fytokjemikalier som hjelpemiddel i kamp betennelse og bidrar til å bekjempe sykdommer som kreft og hjertesykdommer. Ifølge University of Maryland Medical Center, grønn te tjener også til å forbedre forbrenningen og akselerere vekttap.

Kosttilskudd

Utviklingen av kosttilskudd har fulgt med økningen i etterspørsel etter enkle kosttilskudd som ikke krever tid og de samme lovet fordeler. Men, i likhet med en hvilken som helst mat, mer behandling og endring resulterer i redusert fordeler. Fra tumeric piller til fiskeolje og hvitløk kapsler med nesten ingen lukt, har leverandørene skapt et bredt utvalg av flasker i hyllene til markedet til forbruker appell.