Digidexo.com

Hva kan jeg spise med kolitt?

Et vanlig spørsmål spurt av noen som er diagnostisert med ulcerøs kolitt er "Er det en spesiell diett som jeg kan gå videre til leksjon alvorlighetsgraden av eller fjerne symptomene mine?" Hvis du lurer på om det er en diett som vil kurere ulcerøs kolitt, svaret er dessverre nei. Imidlertid kan et sunt kosthold som er skreddersydd til dine personlige behov være gunstig i å håndtere kolitt symptomer.

Ta hensyn til ditt hjerte

Et godt barometer for å bruke til å finne ut om noe du spiser er bra for kolon er å spørre deg selv: "Er dette bra for hjertet mitt?" Mat som er høy i kolesterol og mettet fett har en negativ innvirkning på våre hjerter og generelle helse. Det samme gjelder når du vurderer dine diettbehov i forhold til kolitt. Legg magre proteiner i kostholdet, som fisk og fjærfe, og fjerne fet mat som pizza og potetgull.

Alkoholforbruket

Alle som har ulcerøs kolitt og går ut for en natt med tung drikking kan fortelle deg at inndrivelsesprosessen neste dag er verre enn noen bakrus du kunne ha husket før de blir diagnostisert. Symptomer selvsagt variere, men som en generell regel, vil konsumere alkohol har en negativ effekt på kolitt. Hvis du befinner deg i remisjon kan det føre til en blusse opp, og hvis du ikke er i remisjon enn det vil forverre din nåværende symptomer. Måle hvordan kroppen din reagerer når du drikker for å fastslå hvilket beløp som er riktig for deg. Et par glass vin bør ikke være et problem, en flaske vin mest sannsynlig vilje.

Dairy

Mens laktoseintoleranse ikke er forårsaket av ulcerøs kolitt, er det vanlig å ha problemer med rike meieriprodukter. Ost pizza, at glass helmelk, Philly cheese steak - disse elementene kan lukte ødeleggelse på kolitt. Igjen er den beste testen pasienten for ditt tilfelle av kolitt deg. Hvis du finner ut at du har en moderat til alvorlig problem med meieriprodukter, da blir du nødt til å begrense inntaket deretter. Bare husk at det er essensielle næringsstoffer i meieri og hvis du kommer til å seriøst begrense mengden av meieri du forbruker, investere i noen suppliants.

Det dreier seg om Texture

Kolitt er egentlig sår i endetarmen og tykktarmen. Sår er åpne sår, slik at håndfull peanøtter du er i ferd med å innta er kanskje ikke den beste ideen. Mange personer med kolitt har problemer med å fordøye grove matvarer. Disse kan omfatte rå grønnsaker. Siden grønnsaker er avgjørende for et godt balansert kosthold, koker dem for å se om dette lindrer noen av symptomene. Ellers finne en god multivitamin som vil erstatte noen av de næringsstoffene som du er i fare for å miste fra å konsumere enten en begrenset mengde eller ingen grønnsaker i løpet av dagen.

Fakkel-Ups

Hvis du opplever en oppblussing knyttet til et bestemt element av mat eller drikke, kuttet dette elementet ut av kostholdet ditt før du er i stand til å få din ulcerøs kolitt tilbake under kontroll. Husk at på grunn av din kolitt du er i risikosonen for underernæring, anemi, og dehydrering. Holde en forsiktig øye på matinntaket i henhold til en godt balansert kosthold er viktig å leve sunt. Spør legen din hva kosttilskudd du bør ta, hvis noen, og hvis du skal besøke et kosttilskudd spesialist for å sikre at du spiser sunt og være sterk.