Digidexo.com

Kilder til Salmonella

Salmonella forårsaker en infeksjon i mage-tarmkanalen (salmonellose) og kan påvirke både mennesker og dyr. Hvis du har spist noe forurenset med bakterier, symptomene vanligvis vises innen 12 til 72 timer og inkluderer kramper, hodepine, alvorlig diaré, feber og muligens kvalme og oppkast. Forstå mulige kilder og metoder for forebygging er nøkkelen til å unngå en salmonella infeksjon.

Vanlig mat culprits

Visse matvarer er ofte forbundet med salmonella. Disse inkluderer rå matvarer som kommer fra dyr som egg og eggeprodukter, kjøtt og kjøttprodukter, upasteurisert melk og andre meieriprodukter, og rå fjærfe. Folk blir smittet når de sluker mat som inneholder bakterier, vanligvis ved å spise mat som ikke er grundig kokt eller mat som er forurenset med salmonella etter at det har blitt utarbeidet.

Noen New Salmonella Kilder

Mer nylig har salmonellautbrudd vært knyttet til en rekke ferske råvarer som salat, salat blander, spirer, meloner, tomater og selv peanøttsmør. The Centers for Disease Control (CDC) anslår at om lag 76 millioner mennesker blir syke av mat-relaterte farer hvert år i USA. Senter for Science i Public Interest (cspi) spor salmonellautbrudd og hypothesizes at husdyrgjødsel (brukt som gjødsel for avlinger) og overføring av bakterier fra husdyr og handlere til råvarer er direkte relatert til økt forekomst av salmonella forgiftning.

Dårlig hygiene: En Potential Salmonella Source

Du har sett skiltet i restaurant bad: Ansatte må vaske hendene. Det er en veldig god grunn - dårlig hygiene kan føre til å spre en rekke bakterier og bakterier, inkludert salmonella. Helsepersonell eller de som håndterer mat kan overføre salmonella (enten mens du tilbereder mat eller mate en pasient) hvis de ikke grundig vaske hendene. Spredningen av salmonella fra person til person lett kan avhjelpes med riktig håndvask.

Non-food Kilder

Noen kilder til bakterien er ikke matrelatert. Organismen har dukket opp i avføringen av berørte mennesker og dyr. Mange husdyr som storfe, gris, ender, hunder, kjæledyr skilpadder, kyllinger og katter kan både bære og overføre salmonellabakterier. Det har også blitt funnet i en rekke ville dyr. For å hindre salmonella overføring, vaske hendene grundig.

Diagnose / behandling

Hvis du mistenker at du lider av en salmonella infeksjon, ringe lege umiddelbart. Hvis du lider av dehydrering, må du kanskje IV væsker eller medisiner. Legen vil trenge en krakk prøven for å gi en definitiv diagnose (som vanligvis tar et par dager å få resultatene). Vanligvis er det bare mennesker som lider av andre plager, eldre pasienter og spedbarn trenger behandling gjennom en antibiotikakur. Friske voksne generelt gjenopprette uten medisinsk intervensjon.