Digidexo.com

Hva er årsakene til en svak blære hos menn?

En svak blære refererer til urininkontinens og er vanlig i både menn og kvinner. Urininkontinens er den utilsiktet utslipp av urin fra blæren. Vanligvis er en svak blære tegn på en sekundær underliggende tilstanden i urinveiene, snarere enn et resultat av en sykdom i seg selv.

Fjerning av prostatakjertelen

En vanlig årsak til inkontinens hos menn er fjerning av prostatakjertelen. Hvis de nerver i sphincter har blitt skadet eller bli svakt, kan blæren ikke støtte urin og eventuelle ekstra trykk, slik som den som forårsakes av en nys, kan resultere i en lekkende blæren.

Blokkering av Urinrør

En annen grunn for inkontinens er forstørrelse av prostatakjertelen. Når urinrøret blir blokkert av en forstørret prostata, uretra og smalner blæretrykket bevirker den ekstra urin til å passere ut av penis.

Svake blæren muskler:

Når blæren muskler er svake, kan urinen ikke holdes i blæren og urinlekkasje oppstår. En årsak til en svak blære er alderdom.

Narkotika

Noen stoffer - for eksempel narkotika, reseptbelagte medisiner og diuretika - kan føre til en midlertidig svak blære som en bivirkning.

Diabetes og nerveskader

Menn som har hatt diabetes i lang tid og har hatt nevropati problemer som et resultat kan oppleve en svak blære.

Nevrologiske lidelser

Nevrologiske lidelser som Parkinsons og multippel sklerose kan påvirke hjernen og nervesystemet, forårsaker blæren muskler til å svekke. Evnen til å kontrollere urinering blir deretter redusert.

Nedbrutt kreft behandling

Stråling behandlinger for nedbrutt kreft også kan forårsake blæreproblemer, som kan være midlertidig eller permanent.