Digidexo.com

Liste over Slow & Raske karbohydrater

Liste over Slow & Raske karbohydrater


Slow-Carb Diet, også kalt lav-glykemisk diett, anbefaler å spise hovedsakelig matvarer som ikke forårsaker toppene i blodsukkernivået. Glykemisk indeks måler effekten av matvarer på blodsukkernivået. Langsomme karbohydrater er karbohydrater inneholder matvarer med lav glykemisk indeks som er fordøyd sakte, mens raske karbohydrater er fordøyd raskt og har en høy glykemisk indeks.

Frukt og grønnsaker

Nonstarchy grønnsaker inneholder svært lite karbohydrater og er neppe i stor grad påvirke blodsukkernivået selv om du spiser ganske mye av dem, noe som gjør dem den ultimate langsomme karbohydrater. Disse inkluderer grønne bladgrønnsaker, tomater, brokkoli, gulrøtter, selleri, agurk, løk, paprika og sommer squash. Poteter og andre stivelsesholdige grønnsaker er høyere på glykemisk indeks og høyere i karbohydrater, noe som gjør dem raske karbohydrater. Selv belgfrukter er stivt, deres høye protein og fiber innhold gjør dem mindre sannsynlig å heve blodsukkeret, slik at de er trege karbohydrater. Mange friske frukter, inkludert epler, pærer og appelsiner, har lav glykemisk indeks, men vannmelon har en høyere GI nivå, noe som gjør det til en rask carb.

Korn og kornprodukter

Hele korn anses langsomme karbohydrater fordi fiber de inneholder bremser fordøyelsen av maten og reduserer toppene i blod sukker nivåer. Perle bygg, havregryn, brun ris og quinoa er langsomme karbohydrater, mens korn-baserte matvarer som er mer bearbeidet, inkludert hvit ris og cornflakes er raske karbohydrater.

Meieriprodukter

The protein og fett i meieriprodukter tregere deres fordøyelse og utgivelsen av karbohydrater i blodet, noe som gjør de fleste meieriprodukter lavere på glykemisk indeks. Du bør likevel unngå melkeprodukter tilsatt sukker, og de som inneholder mye fett, men som dietter høy i fett eller sukker kan ha uheldige effekter på helsen.

Søtsaker og Treats

Sukker er raskt fordøyd og mer sannsynlig å øke blodsukkernivået, slik at de fleste søtsaker klassifiseres som raske karbohydrater. Sukker-søtet drikke, godteri barer, harde drops og bakevarer laget med raffinert mel bør alle være begrenses eller unngås på en slow-carb diett. Fruktjuice er også en konsentrert kilde til sukker, noe som gjør det til en rask carb.