Digidexo.com

Fibromyalgi Behandling Retningslinjer

Fibromyalgi (FM) er en samling av symptomer inkludert pågående og utbredte smerter i muskler og bindevev, økt følsomhet for smerte, tretthet, søvnproblemer og kognitiv og følelsesmessig dysfunksjon. Omtrent 10 millioner amerikanere, for det meste kvinner, har blitt diagnostisert med FM. Syndromet har ingen kur, og kan være ødeleggende i alvorlige tilfeller. Men retningslinjene fibromyalgi behandling anbefalt av National Fibromyalgi Association tillate egnet, individualiserte medisinske protokoller som sikrer økt livskvalitet.

Administrerende Pain

Retningslinjer Fibromyalgi behandling krever at smertebehandling tas opp. Non-steriodal anti-inflammatoriske legemidler inkludert ibuprofen og naproksen ofte er foreskrevet. Tramadol er en ikke-narkotiske smertestillende som har bevist effektive i å lindre FM smerter, noen ganger i kombinasjon med acetominofen. I noen tilfeller er lidokain injeksjoner brukes til å behandle lokaliserte smerter i muskler.

Behandling Co-eksisterende forhold

FM pasienter ofte har komorbide, eller co-eksisterende, forhold. Depresjon og angst, for eksempel, er funnet i omtrent 20 prosent av personer med FM ifølge NFA. Andre vanlige co-eksisterende forhold inkluderer rastløs leg syndrom, irritabel tarm syndrom, hodepine, kronisk utmattelsessyndrom, og revmatoid artritt. Behandling av co-eksisterende forhold bedrer ofte FM symptomer i tillegg.

Sleep Ledelse

Forstyrret søvn er et vanlig symptom på fibromyalgi. Behandlingen bør inneholde anbefalinger om livsstilsendringer som vil bidra til å fremme en bedre natts søvn. Pasientene er generelt rådes til å unngå koffein og alkohol før sengetid, for å etablere en vanlig tide å våkne opp og gå i dvale, og for å sikre miljøet er behagelig og fri for forstyrrelser. Når det er nødvendig, kan legen forskrive en lav dose av visse antidepressiva for å hjelpe deg å sove. Antidepressiva øker seratonin, som bidra til å minske smerter i tillegg til å fremme søvn.

Trening

Et regime av milde strekking og lav effekt og ikke-repeterende øvelse er blitt vist å redusere symptomene på fibromyalgi. Mayo Clinic foreslår å utvikle et regime som vil tone musklene jevnt som et middel for å redusere smerte. NFA anbefaler turgåing, ved hjelp av en stasjonær sykkel, og basseng terapi, men advarer at trening bør gjøres med veiledning av en fysioterapeut. Tjue minutter aktivitet tre ganger i uken anbefales.

Andre medisiner

Fordi FM er en samling av symptomer som forekommer sammen i stedet for en sykdom med en bestemt sak, er Fibromyalgi behandling individualiseres for å løse hver enkelt pasients spesifikke symptomer. Anti-depressiva kan være inkludert i behandlingsprotokoll, fordi de øker serotonin, en nevrotransmitter som er blitt korrelert med redusert smerte og tretthet, og bedre søvn, i tillegg til å lindre depresjonssymptomer. Muskelavslappende som cyclobenzaprene minske muskelspenninger og også fremme søvn. Nye medisiner som er godkjent av US Food and Drug Administration til å behandle FM inkluderer Lyrica, Cymbalta, og Savalla.

Utdanning

Sentralt i Fibromyalgi behandling plan er utdanning. Nydiagnostiserte FM pasienter bør gis ressurser til å bidra til å forstå tilstanden og takle kroniske smerter. Utdanning bør også omfatte råd om hensiktsmessige endringer i livsstil for å bedre kosthold og håndtere stress mer effektivt. Terapi eller støttegrupper også anbefales å hjelpe avtale med psykiske plager som ofte følger med FM.