Digidexo.com

Årsaker til kløende hud under svangerskapet

Graviditet er en tid for glede og spenning, men det kan også være en tid med fysisk ubehag. Kløende hud er en vanlig graviditet klage og det er mange forskjellige årsaker til graviditetsrelatert kløe.

Hormonelle svingninger

Det er ingen hemmelighet at hormonene er i endring i løpet av svangerskapet. De samme hormoner som er ansvarlig for humørsvingninger og cravings er også ansvarlig for tørr hud som kan føre til kløe.

Skin Stretching

Skin er utrolig fleksibel, men den har sine begrensninger. Under graviditet, kan overdreven strekker seg så magen sveller forårsake ubehagelig kløe.

Pruritisk urtikarielle papler og plakk på graviditet

I tredje trimester, noen kvinner utvikler kløende røde nupper og pustler på sitt underliv. Dette kalles pruritisk urtikarielle papler og plakk i svangerskapet, eller PUPPP. Det er ikke farlig og forsvinner kort tid etter fødsel.

Intrahepatisk kolestase av svangerskapet

Intrahepatisk kolestase av svangerskapet forstyrrer overføring av galle til leveren, noe som resulterer i oppbygging av gallesalter. Dette kan føre til intens og smertefull kløe som ikke er ledsaget av et utslett. Denne tilstanden kan være alvorlig hvis venstre ubehandlet.

Pre-eksisterende Hudproblemer

Pre-eksisterende hudsykdommer som psoriasis, eksem og allergi kan bli forverret av graviditeten. Sjekk med legen din før du fortsetter eventuelle tidligere foreskrevet medisiner for å sørge for at det ikke vil være skadelig for babyen.