Digidexo.com

Kan en infeksjon føre til høyt blodtrykk?

Smittestoffer

Forskning ledet av Jilin Cheng for Divisjon for infeksjonssykdommer ved Beth Israel Deaconess Medical Center ved Harvard Medical School tyder på at den vanlige herpes virusinfeksjon cytomegalovirus (CMV) øker risikoen for høyt blodtrykk i kombinasjon med andre faktorer. CMV-infeksjon påvirker mellom 60 og 99 prosent av alle voksne, selv om folk flest ikke utvikle spesifikke symptomer på infeksjon. I henhold til Cheng, andre virusinfeksjoner også bidra til hypertensjon (høyt blodtrykk), inkludert HHV-8 (et virus knyttet til CMV) og HIV-1.

Process

Ifølge Cheng, det i utgangspunktet ikke var kjent nøyaktig hvordan virusinfeksjon kan bidra til hypertensjon. Lagets forskning tyder på at infeksjon med CMV contibutes for hypertensjon i en rekke måter, blant annet ved produksjon av cytokiner (molekyler som bærer informasjon mellom celler) som fører til betennelse, og ved produksjon av to enzymer, renin og angiotensin 11, som også har vært knyttet til høyt blodtrykk.

Effekter

Cheng forskning viser at infeksjon med CMV alene kan føre til en økning i blodtrykket. I kombinasjon med en dårlig diett høy i kolesterol, musene studert av Cheng team opplevd enda verre effekter. Aterosklerose, en åreforkalkning grunn av fettdannelse, ble iakttatt.