Digidexo.com

Test for Hirsutisme

Test for Hirsutisme


Hirsutisme er overdreven og unormal vekst av kroppshår. Denne tilstanden kan påvirke menn og kvinner, men kvinner vanligvis finne det mer belastende på grunn av kosmetiske grunner. Overskuddet av hår, som vanligvis er tykk og mørke, kan vokse på rygg, mage, bryst, hake eller leppe. Den unormale hår er forskjellig fra den fine hår som normalt finnes i kroppen. Ifølge Mayo Clinic, opptil 10% av kvinner har hirsutisme.

Årsaker

Hirstutism er ofte forårsaket av en overdreven mengde av androgen, noe som er en mannlig hormon, eller polycystisk ovariesyndrom. I noen tilfeller er årsaken til hirsutisme kanskje aldri funnet. Denne tilstanden går i familier. Sjeldne årsaker til overdreven hårvekst er binyre svulst eller kreft, ovarietumorer eller kreft, Cushings syndrom, medfødt adrenal hyperplasi og hyperthecosis. Visse medisiner som testosteron, danazol, anabole steroider, glukokortikoider, ciklosporin, minoxidil og fenytoin kan også føre til hirsutisme.

Tester

Diagnosen hirsutisme er basert på en fysisk undersøkelse, fysiske symptomer, blodprøver og imaging tester. Ikke alle testene vil bli indikert for hver person. Blodprøver som kan være indisert for hirsutisme er testosteron, dihydroepiandrosterone sulfat (DHEA-S), luteiniserende hormon (LH), follikkelstimulerende hormon (FSH), prolaktin og 17-hydroxyprogesterone. Imaging tester, for eksempel en computertomografi (CT) eller ultralyd, er vanligvis bare utføres for å utelukke en eggstokkene eller binyrene svulst.

Hjem Behandling

Behandling for mye hår omfatter bleking, napping, voksing, barbering, elektrolyse, laser hårfjerning og vekttap. Elektrolyse og laser hårfjerning er dyrt og flere behandlinger er nødvendig. Plukker og voksing er ikke anbefalt for kvinner rammet av hirsutisme fordi de kan gjøre håret vokse raskere ved å øke blodtilførselen til hårsekkene. Vekttap kan redusere hårvekst ved å redusere mannlige hormonnivåene i kroppen din.

Reseptbelagte medisiner

Avhengig av din medisinske historie, kan din lege foreskrive p-piller, medisiner eller kremer for å behandle hirsutisme. Anti-androgen medisiner ta tre til seks måneder å bli effektive. De virker ved å styre androgen hormon og kan redusere ny hårvekst, men sannsynligvis ikke vil endre mengden hår du har. Den resept krem ​​som brukes til å kontrollere hirsutisme bremser ansiktshår vekst og tar fire til seks uker før alle fordelene blir sett.

Advarsel

Symptomer på en mer alvorlig, men sjelden, lidelse omfatter plutselig utvikling av hirsutisme, dypere stemme, akne, redusert bryststørrelse, uregelmessig menstruasjon og økt muskelmasse. Kontakte lege så snart som mulig hvis du exibit disse symptomene for å sikre tidlig diagnose og behandling.