Digidexo.com

Laser behandling for nyrestein

Siden 1980-tallet har lasere blitt brukt i behandling av smertefulle nyrestein. Lasere brukes når nyrestein mislykkes i å passere gjennom kroppen etter flere dager, det gir en rask og lite smerte måte å bryte opp stenen og tillater at steiner lett føres gjennom kroppen.

Hva er nyrestein?

Nyrestein er en smertefull tilstand der krystaller i urinen skille ut og danne en hard masse inne i kroppen. Fordi nyrestein kan nå en stor størrelse, kan de blokkere ureter, som ligger bare millimeter bredt, og forårsake smerte, kvalme og oppkast. Når en nyrestein ikke passerer gjennom kroppen etter 30 dager, kan en lege anbefaler kirurgi, for eksempel laser lithotripsy å bryte opp steinene.

Finne riktig Patient

Ikke alle pasienter som har større nyrestein er en kandidat for laser lithotripsy. Laseren tilnærming er best for nyrestein større enn 5 mm i den nedre del av ureter. For stener i andre deler av kroppen, kan anbefales alternative muligheter.

Fremgangsmåten krever at pasienten holdes under anestesi og vanligvis tar 1-3 timer avhengig av størrelsen og plasseringen av steinen.

Slik fungerer det

En lithotripsy (Lith-oh-tur-se) prosedyren er noen tilnærming som bruker et instrument for å bryte nyrestein i mindre deler. For laser tilnærming, setter inn en lege en optisk fiber ofte ikke større enn et hår inn i pasientenes ureter, tegning fiber oppover til den når de nyrestein. Laseren er aktivert, og energien burst fører steinen for å bryte fra hverandre og samtidig la urinleder vev uskadd.

Utvise Stones

Når steinene brister, blir de gjenværende stykker føres gjennom ureter og utviste i urinen. En lege kan også velge å sette inn et kateter som fjerner bitene umiddelbart etter laser prosedyre.

Recovery

Et opphold på sykehuset var nødvendig i de tidlige årene av prosedyren, men i dag er ansett som et poliklinisk prosedyre.

Bivirkninger

Bivirkninger fra kirurgi inkluderer kvalme på grunn av anestesi og blod i urin på grunn av irritasjon.