Digidexo.com

Hvordan beregne vekten

Din vekt er et mål på massen av kroppen din. Det er vanligvis målt i pounds og deretter kategorisert i undervektig, normal, overvektig, og overvektige. Det kan beregnes på flere forskjellige måter. Den optimale vekt for kroppen din kan bestemmes ved hjelp av din høyde eller disse tre viktige komponenter: body mass index (BMI), livvidde, og risikofaktorer for sykdom og andre forhold knyttet til fedme. Kroppsvekten din er koblet til dine matvalg, spise atferd, og effekter av sykdom.

Hvordan beregne vekten

•  Vei deg. For en rask og enkel vekt besluttsomhet, vil din bad skala gi et mål på kroppen din masse. Før stepping på skalaen, må du kontrollere at skalaen er "nulles". På en fjær skala, flytte nålen til den hviler over null. En digital skala skal automatisk vise "0" når den har fullført oppstartsprosessen. Når den er "nullstilt", gå opp på skalaen med begge føtter flate på overflaten. For å få en nøyaktig lesing, stå stille og ikke lene eller hvile på noe i nærheten av deg. Etter noen sekunder av beregning, bør skalaen display lese din vekt måling.

Sammenlign vekten til en elektronisk vekt kalkulator som gjør en matematisk beregning ved hjelp av din høyde for å beregne en optimal kroppsvekt for deg. Et enkelt søk på "vekt kalkulator" vil resultere i mange alternativer å bruke. På mange områder vil inneholde retningslinjer for å skrive i riktig informasjon, men det viktigste stykke informasjon å gi er din høyde i fot og inches. Når du har gitt den nødvendige informasjonen, trykker du på "send" eller "beregn" for å lage din beregnet optimal vekt.

Beregn din BMI. En mer komplett vekt Beregningen omfatter tre viktige komponenter: BMI, midjeomkrets, og en sykdom risikovurdering. For å finne ut din BMI, utføre et søk etter "body mass index" for å finne en kalkulator som vil spørre deg om din høyde og vekt. Det vil da beregne et nummer som du kan bruke til å avgjøre hvilken kategori du passer inn, alt fra undervekt til overvektige.

Mål din midje størrelse. Beregningen av din BMI, kan du bestemme midjen din omkrets ved hjelp av et målebånd. Plasser målebånd rundt magen til den er fast. Målingen vil fortelle deg hvor mye magefett du bærer, som er en indikator på potensielle risikofaktorer for hjerte-og karsykdommer. Sammenligne din BMI og midjemålet til risikoen for fedme-Assosierte sykdommer ved BMI og livvidde tabellen. Denne tabellen (som du finner ved National Institutes of Health nettsted) vil bidra til å bestemme din sykdomsrisiko basert på dine beregninger.

Kjenn din medisinske historie. Det er også viktig å holde familie og personlig medisinsk historie i bakhodet ved beregning av en sunn vekt for deg selv. Hvis det er en historie med høyt blodtrykk, kolesterol og / eller diabetes i familien din historie, vil det bli svært viktig å opprettholde en sunn vekt og skape et sunt kosthold og mosjon regime for å holde disse medisinske tilstander fra å bli verre, eller ta ytterligere forebyggende tiltak for å redusere disse betingelser.

Behandle vekt. Hvis du trenger for å nå en optimal vekt, så overvåke din vekt og vekttap programmet bør gjøres med veiledning og tilsyn av lege eller ernæringsfysiolog. De vil kunne hjelpe deg med å skape trygge og håndterbare mål for din vekt, kosthold og mosjon.

Hint

  • Plukk samme tid hver dag for å veie deg selv fordi vekten kan svinge hele dagen basert på mat og vann inntak. Begrens sjekke vekten din til et par ganger i uken. Hyppig skala stepping kan bli nedslående når normale svingninger oppstår. Ikke drikke eller spise mye før veiing selv fordi det vil skew ditt sanne body mass. Husk at muskler veier mer enn fett, så kroppen din mass kan virke tyngre enn du er komfortabel med.
  • Stress, søvnmangel, og sykdom kan påvirke vekten din, så disse faktorene bør tas i betraktning når man utformer et sunt kosthold og mosjon tidsplan. Ikke gjør store endringer i vekt eller rutine uten å konsultere en profesjonell, for å redusere risikoen for skade eller usunn reduksjoner i vekt. Informer legen din om eventuelle personlige og familiens medisinske historie som kan påvirke vekten din.