Digidexo.com

Naturlige måter å lavere testosteronnivå hos kvinner

Naturlige måter å lavere testosteronnivå hos kvinner


Testosteron er et mannlig hormon som er ansvarlig for økt seksualdrift, energi og vedlikehold av bentetthet og muskelmasse, så vel som produksjonen av røde blodceller. Høyere nivåer av testosteron forårsake uønsket hårvekst hos kvinner, men fordelene med økte nivåer langt oppveier reduksjonen. Naturlige metoder for å senke testosteronnivået i blodet krever enkle atferds, kosttilskudd og mestrings endringer.

Diet

Ifølge studier, inkludert en 2001 undersøkelse publisert i Metabolism, produserer soyamel en betydelig økning i nivået av sex-hormon-bindende globulin. Drikker soyamelk og spise soyaprodukter vil senke testosteron nivåer. Fett er også en gjerningsmann av høye testosteronnivå. En diett lav på fett vil fremme lave nivåer. Vegetarianere har lavere nivåer av testosteron. Kjøtt og animalske proteiner vil heve testosteronnivå. Du kan erstatte kjøttet med soya å se et fall i testosteronnivået.

Trening

Øvelse i måtehold er nøkkelen til god helse. Når en utøver i overkant av dette kan forårsake en reduksjon i testosteronnivået i kroppen. Trening er også relativt, jo mer du trener jo bedre i formen du bli og jo mer vil du trenger for å holde treningen, for å opprettholde et lavere nivå av testosteron.

Stress

Stress fører til en økning i kortisol. Cortisol er stresshormon som regulerer kroppstemperaturen, blodtrykk, metabolisme, glukose styring samt testosteronproduksjonen. Jo mer kortisol som er til stede i våre organer den senke våre testosteronnivå vil være. For å opprettholde et godt nivå av testosteron som er sunt for kroppen vår, er det viktig å slappe av og få nok hvile.