Digidexo.com

Fordeler med Lemon i TeaLegge sitron til din te ikke bare gir en frisk smak, men også øker sine ernæringsmessige fordeler ved å legge en bit av vitamin C og kalium. Sitroner kan også bidra til å motvirke noen av de potensielt negative effekter av te på et annet næringsmiddel.

Antioxidant and Anti-Cancer Fordeler

Te og sitron begge har kraftige antioksidantegenskaper. Disse effektene oppstår først og fremst fra de polyfenoler i te, mens sitroner inneholder store mengder av antioksidanten vitamin C. Disse antioksidanter bidra til å redusere skade på friske celler, fremme død usunne celler og forhindre kreftceller fra å reprodusere. Antioksidantegenskaper av sitron i te også gi den potensielt kraftige anti-kreft effekt. I tillegg, sitroner inneholder store mengder av forbindelser som kalles limonoids som bekjemper munn, hud, lunge, bryst, mage og tykktarm kreft, melder USDA.

Iron Absoprtion

Til tross for sine antioksidant virkning, kan polyfenoler i te forstyrre kroppens evne til å absorbere ikke-heme jern, som er den viktigste kilde til jern i matplanter. Men fordi vitamin C bidrar til å øke ikke-heme jern absorpsjon, og legger sitronsaft kan bidra til å motvirke te effekt. En spiseskje med frisk sitronsaft lagt til te gir ca 6 milligram av vitamin C, som er mindre enn 10 prosent av anbefalt daglig inntak for vitamin.