Digidexo.com

Typer Fordøyelsesbesvær

Fordøyelsesbesvær er et begrep som dekker symptomene på fylde, kvalme, halsbrann eller ubehag på grunn av gasiness som oppstår i en persons fordøyelseskanalen. Fordøyelsesbesvær oppstår når en person spiser eller rett etter et måltid, et problem som vanligvis klarner opp på egen hånd etter en liten tid. Fordøyelsesbesvær er vanlig, med en fjerdedel av den amerikanske befolkningen opplever det ofte. Svært få mennesker faktisk søker medisinsk hjelp for deres fordøyelsesbesvær, hvorav det er tre hovedtyper.

Effekter

En type av fordøyelsesbesvær er øsofagitt, som er en betennelse i spiserøret, det lange røret lignende organ som bærer mat til magen. Magesyre noen ganger rygger opp i spiserøret, som mangler den beskyttende belegg av slim at magen har. Denne fordøyelsessyre vil irritere den nedre delen av spiserøret og forårsaker hva som er kjent som halsbrann, en vanlig form for dårlig.

Misforståelse

Røykere som er eldre enn 45 år gammel er ansvarlig for å utvikle en type dårlig kjent som magesår fordøyelsesbesvær. I dette tilfellet vev som linje magen er infisert med en bakterie som heter Helicobacter pylori, mer ofte referert til som H. pylori. Denne bakterien irriterer slimhinnen slimete i magesekken og resultater i symptomer på dårlig fordøyelse. Den utbredte troen på at ble brakt magesår av denne typen av for mye stress eller ved inntak av krydret mat er fortsatt holdes despite det medisinske bevis for det motsatte med fokus skylden på bakteriell infeksjon.

Teorier / Spekulasjoner

Nesten to tredjedeler av fordøyelsesbesvær er forårsaket av det som kalles non-ulcer fordøyelsesbesvær. Ofte kalt funksjonell dyspepsi, denne type dårlig synes å resultere fra hvordan magen tømmer inn i tynntarmen på en unormal måte. Magen kan tømme sakte eller for fort, eller det kan tåle uregelmessige sammentrekninger som forårsaker denne tilstanden. Følsomme nerver ENDING ligger i vevet i magen er tenkt å ha noe å gjøre med dette problemet, med mange mennesker som lider av denne type fordøyelsesbesvær under 45 år.

Identifikasjon

Det er vanskelig i mange tilfeller å finne ut hvilke type fordøyelse en person kan lide av, siden symptomene er ofte de samme i hver type. Slike faktorer som hvor smerten ligger, når det skjer, hvor ofte det kommer tilbake og hvor alvorlig det føles er alle tatt i betraktning før en lege bestillinger ytterligere tester for å fastslå problemet.

Forebygging / løsning

En endoskopi kan være et nyttig verktøy i å bestemme hva som er ansvarlig for fordøyelsesbesvær. Det innebærer snaking en slank rør med et lys og kamera montert på enden til en persons magen gjennom spiserøret. Dersom dårlig er av øsofagitt eller ikke-ulcer-type, så vil det være noe galt med mageslimhinnen. Imidlertid, hvis magesår fordøyelsesbesvær er den skyldige, så vil det være bevis i vevet foring magen av dette.