Digidexo.com

Hva er en Herpes kalde sår?

Hva er en Herpes kalde sår?


Den muntlige formen for herpes er det som forårsaker forkjølelsessår og deres forekomst er ganske vanlig. I motsetning til canker sår som utvikler seg på innsiden av munnen, herpes munnsår på eksterne områdene rundt munnen som lepper, hake, kinn og rundt halsen området. Viruset som forårsaker oral herpes er svært smittsom og blir ofte referert til som "kissing sykdom".

Hva er Herpes?

Herpes.com forklarer at herpes forkjølelsessår er forårsaket av HSV-1-virus. Omtrent åtte prosent av individer har hatt noen form for eksponering mot HSV-1-virus. Viruset kan føre til overdreven utbrudd i begynnelsen, sakte trappe ned etter hver forekomst.

Identifikasjon

Forkjølelsessår, også kjent som munnherpes, kan være ganske smertefullt og ofte vises som væskefylte blemmer som er visuelt merkbar, rød og crusty. Noen ganger den kalde sår kan sive væsken; som er når tilstanden er mest smittsom til andre individer.

Oral til Genital og Reverse

Det er en annen form for herpes som er kjent som genital herpes, forårsaket av HSV-2-virus. Ifølge KidsHealth.org, er det mulig å overføre begge former av viruset til et annet individ. For eksempel, selv om kalde sår er forårsaket av HSV-1-virus, som mottar oral sex fra et infisert individ overføringer virus på kjønnsorganene. Akkurat som en kald sår på munningen kan overføre viruset til de ytre kjønnsorganene, kan det også forekomme banen i revers.

Transmission

Et herpes kalde sår kan overføres gjennom kroppsvæsker og spytt fra et infisert individ, selv når det ikke er noen åpenbar utbrudd. "Micronutra Health Journal" forklarer at overføring av herpes uten tilstedeværelse av et forkjølelsessår er referert til som "asymptomatisk virusutskillelse". Hastigheten for asymptomatisk virusutskillelse er ganske høy, med en hastighet på omtrent 70 prosent.

Redusere Herpes kalde sår utbrudd

Ifølge SkinTherapyLetter.com, et utbrudd av herpes forkjølelsessår en tendens til å vare rundt sju til 10 hele dager. Behandlinger er tilgjengelige som kan redusere alvorlighetsgraden av herpes forkjølelsessår, så vel som varigheten. I løpet av denne tiden, den beste måten å begrense spredningen av forkjølelsessår, og redusere deres forekomst, er gjennom riktig hygiene. Siden bruk av såpe og varmt vann kan stoppe herpes virus døde i sitt spor, hyppig håndvask og huske å holde hendene borte fra ansiktet og utbruddet området vil i stor grad hjelpe din innsats for å kontrollere viruset.