Digidexo.com

Hvordan diagnostisere aldersdiabetes

Hvis du mistenker at du kan ha voksen angrep diabetes er det viktig at du søker råd hos din lege for riktig diagnose og behandling. Diabetes kan ikke bli diagnostisert hjemme. Ved hjelp av en hjem blodsukkermåler for å teste glukose nivå er ikke tilstrekkelig for å gjøre en diagnose, som normale blodsukkeret svinger i løpet av dagen. En medisinsk diagnose krever lab tester for å fastslå blodsukkernivået over tid.

Hvordan diagnostisere aldersdiabetes

•  Ring legen din dersom du mistenker at du kan ha diabetes. Sett opp en avtale for å diskutere dine symptomer med ham, og for å finne ut om det kan være andre årsaker til dine symptomer. Klassiske symptomer på diabetes er: økt tørste, økt vannlating, tretthet, tørr hud, prikking eller nummenhet i ekstremiteter, tåkesyn eller uforklarlig vekttap. Diabetes kan slå til når som helst. Symptomer bør tas på alvor.

Vær ærlig med legen din når han ber om symptomer. Later symptomene ikke eksisterer vil ikke gjøre dem gå bort. Du legen vil trolig bestille lab-arbeid. Følg legens instruksjoner for å faste før lab-arbeid. Sjekk med det medisinske laboratoriet før testing for å være sikker på at du har fulgt instruksjonene på riktig måte. Noen tester krever at du fort i 12 timer før testen; andre ikke. Husk fasting betyr ingen mat eller drikke i 12 timer. Selv en enkel mynte eller drikke litt juice kan kaste av testresultatene.

Vær forberedt på å ha blod trekkes i laboratoriet og vente flere dager for å høre resultatene.

Lytt nøye når legen gir deg resultatene. Stille spørsmål hvis du ikke forstår resultatene eller legens instruksjoner. Ta eventuelle medisiner du er foreskrevet som anvist og ikke hoppe doser. Du må ikke endre dosen uten legens tillatelse.

Følg alle legens anbefalinger, og ikke prøve å "snike" en bit av forbudt mat. Legen kan aldri vite, men kroppen din vil. Trening hver dag for å holde blodsukkernivået innenfor sunne grenser. Hvis du for tiden fører en stillesittende livsstil, begynne i det små og bygge opp til lengre perioder med trening. Prøv å bryte øvelsen i to eller tre korte økter i løpet av dagen før du øker styrke og utholdenhet.

Lær alt du kan om din tilstand. The American Diabetes Association (se Resource avsnitt) tilbyr et bredt spekter av informasjon om voksen angrep diabetes og gir tips for å lede en sunn livsstil. Snakk med andre som deler din tilstand eller bli med i en støttegruppe i ditt område.

Hint

  • Ikke overse symptomene på diabetes. Jo før du blir diagnostisert og starte behandling jo mindre risiko du møter for komplikasjoner av denne sykdommen.