Digidexo.com

Hva er glutenfrie dietter?

Hva er glutenfrie dietter?


Gluten er et protein som finnes i hvete, bygg og rug. En person som er intolerante mot gluten eller lider av cøliaki bør plasseres på en glutenfri diett. Fordi så mange matvarer er laget med gluten, kutte det av en diett er vanskelig, men ikke umulig.

Symptomer og plager

Symptomene på gluten intoleranse er gass, magesmerter og diaré og er flyktig og så ikke umiddelbart diagnostisert. Cøliaki er mer alvorlig fordi, som nevnt på WebMD av Dr. Elizabeth Ward, fører det til at immunsystemet til å skade Vili i tynntarmen, som er den delen som absorberer næringsstoffer. Det er gluten som forårsaker denne reaksjonen, og slik at folk med cøliaki må være på en glutenfri diett.

Matvarer uten gluten

Mais, potet, ris, soyabønner, tapioka, arrow-, carob, bokhvete, hirse, amaranth og quinoa er alle oppført som gluten-fri av Dr. Frank Jackson på GICare.com. Mange matvarer er nå solgt under "glutenfri" label som bevissthet om glutenintoleranse øker.

Matvarer med gluten

The Mayo Clinic lister Barley, Bulgar, Durham, Farina, Graham mel, kamut, Matzo Meal, rug, semulegryn, spelt hvete, triticale og hvete som matvarer som alltid må unngås. Ting som godteri, kaker, kjeks, øl, pasta, havre, imitasjon sjømat eller kjøtt, kan sauser og supper bli spist bare hvis de sier "glutenfritt" på emballasjen. Selv om det ikke er gluten i en mat den kan lages i en fabrikk på samme maskineri som matvarer med gluten, og derfor fremdeles føre til et problem.

Gluten-Free som en Vekttap strategi

Det har blitt foreslått at en glutenfri diett kan hjelpe deg å miste vekt. Enhver diett som skaper mer salgssjefer og mindful matvaner kan føre til vekttap, men mangel på gluten i seg selv er nok ikke årsaken. Som Health.com påpeker, noen glutenfrie matvarer har mindre fiber enn de med gluten. Fiber er viktig for god helse og vekttap, da det gir en følelse av fylde og flytter mat sammen gjennom kroppen. Dee Sandquist hevder på Health.com at det er ingen vitenskap som tyder på mat uten gluten vil føre til vekttap ved utskifting mat med gluten.