Digidexo.com

Om Low Fat dietter

Om Low Fat dietter


Interessen for kosthold og ernæring har steget sammen med den dramatiske økningen i forekomsten av fedme og hjertesykdommer. Ifølge American Obesity Association, nesten 65 prosent av voksne i USA er overvektige eller fete. Lav-fett dietter er en svært populær måte å miste vekt og bedre helse, men gjør de egentlig? Studier har dokumentert at lav-fett diett kan forbedre helse og kan - i tillegg til flere andre diett planer - bidra til vekttap.

Definisjon

Lav-fett dietter er definert som å spise planer som begrenser mengden av fett til mindre enn 30 prosent av totale kalorier. De fleste lav-fett dietter redusere fett til rundt 20 prosent. Vellykket lav-fett diett understreker hele korn og produsere og begrense totale fett, spesielt usunne mettede og trans fett. Gitt de dokumenterte helsemessige fordelene av lav-fett diett, anbefaler store medisinske organisasjoner som American Heart Association begrense fettinntaket.

Helse Fordeler

Det er betydelig bevis på at lav-fett diett kan redusere risikoen for kreft og hjertesykdommer. En studie utført av Fred Hutchinson Cancer Research Center fant at kvinner som spiste 20 prosent av sine kalorier fra fett senket sin risiko for eggstokkreft med 40 prosent. En annen studie av forskere ved National Cancer Institute (NCI) oppdaget at kvinner på en lav-fett diett redusert sin risiko for å få tilbakefall av brystkreft med 24 prosent. I tillegg ble det lav-fett diett funnet å redusere blodtrykket hos dem diagnostisert med hypertensjon, ifølge en studie utført ved John Hopkins University.

Kontroversen

En berømt studie har bedt om en viss skepsis om de helsemessige fordelene av lav-fett diett. Kvinner Health Initiative, en studie av nesten 50.000 kvinner som ble lansert i 1993, fant at kvinner som ble bedt om å følge en lav-fett diett med 20 prosent av sine kalorier fra fett ikke har lavere forekomst av kreft eller hjertesykdom enn kvinner på en høyere fettfattig diett. Denne studien fått mye medieoppmerksomhet, men Mayo Clinic har påpekt at kvinnene i lav-fett gruppen bare senket sin fettinntaket til rundt 29 prosent, noe som kan ha skjev resultatene. Store helsemessige organisasjoner som Mayo Clinic er fortsatt overbevist om at å begrense fettinntaket er viktig for et sunt kosthold.

Vekttap

Lav-fett dietter kan være en effektiv måte å gå ned i vekt fordi fett er svært kaloririk - ett gram fett har ni kalorier, mens ett gram protein eller karbohydrat har bare fire kalorier. Men du trenger ikke å følge en lav-fett diett for å gå ned i vekt. Forskere ved Ben Gurion University i Israel fant at slankere kan miste vekt etter lav-fett, lav-carb eller Middelhavet dietter. Middelhavsdietten streker råvarer, fisk og olivenolje. Som denne forskningen antyder, er vekttap en enkel ligning å brenne flere kalorier enn du forbruker, og kan gjøres på en rekke dietter.

Hvordan å følge en lav-fett diett

Det finnes en rekke lav-fett diett programmer på markedet i dag, inkludert Ornish Diet, Weight Watchers og Jenny Craig. Det er også enkelt å lage din egen lav-fett diett plan ved å følge noen enkle retningslinjer. Du kan bestemme hvor mye du ønsker å redusere fettinntaket, men det bør være mindre enn 30 prosent på en lav-fett diett. Online kalori trackere kan hjelpe deg å holde orden på inntaket. Unngå bearbeidet mat og spesielt de som inneholder transfett. Spis rikelig med frukt, grønnsaker og hele korn som brun ris og quinoa. Velg magre proteinkilder, inkludert skinn kyllingbryst, fisk og magre meieriprodukter.