Digidexo.com

Hvordan lage en Finger Splint Med en Popsicle Stick

Ulykker kan skje, og noen ganger de skjer på steder der du ikke kan få øyeblikkelig legehjelp. Hvis fingeren er ødelagt og du trenger noen måte å støtte den til du kommer til nærmeste sykehus, kanskje et par ispinner bare gjøre triks. Denne hjemmelagde splint er også svært nyttig hvis du har hatt ligament skader som noen ganger kan handle opp og føre fingeren til å krølle og verke.

Bruksanvisning

•  Samle to ispinner av lik størrelse på 8 til 12 inches i lengde, og alle typer teip som er lett tilgjengelig. Hvis du ikke kan finne noen tape, kan fire eller fem strimler av stoff brukes.

Plasser en popsicle pinne under fingeren din, eller sammen med dine finger avhengig av plasseringen av skaden-kjører i samme retning som finger. For eksempel, hvis en finger er ødelagt og et bein stikker oppover, vil du ønsker å plassere pinnene på sidene. Om senene har blitt revet fra benet og fingeren er bøyd, anbefaler Utahmountainbiking.com å bruke en skinne for å holde fingeren rett og flat; Dette ville nødvendiggjøre å plassere pinnene i topp og bunn. Nettstedet beskriver også flere typer sports-relaterte skader på fingre, inkludert brudd, forvridning, forstuinger og volar plateskader (se referanser).

Legg en annen popsicle pinne på toppen eller på den andre siden av fingeren, parallelt med den andre pinnen.

Wrap tape eller stoff av noe slag rundt fingeren flere ganger for å holde de to ispinner på plass. Vær forsiktig så du ikke å gjøre det altfor stramt.

Tape eller knytte splinted fingeren til neste finger for stabilitet.

Tips og advarsler

  • Hvis du bare har en popsicle pinne tilgjengelig, kan du bryte den og bruke den ene halvdelen på toppen og en halv på bunnen (eller på sidene).
  • Ta hensyn til temperaturen i fingeren. Hvis det blir kaldt eller mørkt, kan blodstrømmen bli svekket og du bør løsne tape i båt ispinner. Hvis det fortsatt er kaldt, bør du søke legehjelp umiddelbart.