Digidexo.com

Hormonelle hudlidelser

Det er hovedsakelig hormoner som forårsaker hudproblemer som vi blir eldre. Fordi hormonene gjør vekst av oljekjertler i huden mer ustabil, er huden påvirkes, noen ganger resulterer i utfordrende hudlidelser. Snarere enn å bli overrasket av normale hormonelle endringer, venter dem. Noen vanlige hormonelle endringer skjer i ungdomsårene, og hos kvinner, under graviditet og overgangsalder. Bare gjør det du kan for å forbedre huden din, og vite at hvert trinn vil passere.

Identifikasjon

Hormoner er kjemiske stoffer i kroppen som regulerer og balansere driften av organer og celler. Produsert i kjertler som eggstokkene, binyrene og skjoldbruskkjertelen, hormoner er kjemiske budbringere, som transporterer informasjon fra en celle til den neste.

Typer

Hormonelle endringer er en av de viktigste årsakene til akne. I motsetning til det mange tror, ​​dårlig kosthold og hygiene er ikke årsaken. Akne kommer fra en hormonell ubalanse, kombinert med visse giftstoffer bygge seg opp i kroppen. Fordi hormoner er kjemiske budbringere, androgene hormoner (mannlige kjønnshormoner, som øker i begge kjønn) forteller hudens olje kjertel grensen av sebum (talg) å bli kastet ut, eller sølt over. Et overskudd av androgene hormoner fører til en overproduksjon, produserer for mye sebum. Blandingen av overflødig hud olje og talg, foruten blodgiftstoffer, produserer et miljø gunstig å vokse akne bakterier.

Psoriasis og eksem er forbundet med stress hormon glukokortikoid. Når glucocorticold er blokkert, forskere finner det er en forbedring i huden. Eksem (dermatitt) er en betennelse i huden, forårsaker at huden til å hovne opp, kløe og rødme. Psoriasis (som forårsaker røde, sølvblank, skjellende hud) hadde tidligere vært knyttet til andre årsaker, slik som fedme, hjertesykdommer og diabetes. Men en fersk undersøkelse (se Ressurser) viste at personer med psoriasis har mer av hormonet leptin, som styrer matinntaket og kroppsvekt, i tillegg til andre funksjoner. Denne tilstanden kan føre til fedme eller diabetes og andre sykdommer.

Graviditet hormoner også påvirke huden. Fordi hormoner påvirker væskenivået i huden cellemembraner, er elastisiteten redusert, senking elastin og kollagen fiberproduksjon. Dette fører til vektøkning, så vel som strekkmerker. Menopausale kvinner kan oppleve hudforandringer på grunn av et fall i østrogen hormon. Som et resultat, er vanligvis tørr hud og rynket. Huden blir mer skjør og følsom på grunn av minsket syntese, å miste sin elastisitet. Huden vises også paler på grunn av tap av østrogen, som fører til en reduksjon i blodkarene, noe som gjør huden mattere.

Hormonet thyroxin fører til tørr hud. Når dette hormonet blir overaktiv, kan huden bli svett, varm og glatt. På den annen side, gjør det hormonet er underaktivitet huden tørr og grov, benektes det evnen til å svette.

Misforståelse

Du trenger ikke alltid vokse akne. Akkurat som i ungdomsårene, er voksen akne et resultat av hormonell ubalanse. Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er også knyttet til akne, og er en hormonell tilstand som forårsaker uregelmessig og selv fraværende perioder knyttet til eggløsning uregelmessigheter. Kvinner kan selv kjempe acne i førtiårene, like før overgangsalderen. Faktisk, når Texas oldemor Mary Correll var i hennes tidlige åttitallet, hun hadde et lite utbrudd av akne.

Advarsel

Selv om noen kvinner hevder at akne blir bedre med soleksponering, dette er ikke en sikker måte å bli kvitt det. Overeksponering for solen kan bety større risiko for hudkreft (melanom). Dessuten kan akne komme tilbake senere, selv om det kan tørke opp først. Når soling, bruk en Sun Protection Factor (SPF) på minst 15.

Betraktninger

Du kan ikke stoppe endringene forårsaket av hormoner, men du kan redusere virkningen av disse endringene på huden din. En tilnærming er å drikke nok vann hver dag. Minst seks 8-oz.glasses vann er anbefalt å holde riktig hydrert.

Trene regelmessig. Dette holder blodstrøm og oksygentilførsel i orden.

Dessuten kan enkelte p-piller forbedre akne, som de blokkere testosteron hud reaktorer.

Teorier / Spekulasjoner

Spørsmålet om hvorvidt eller ikke å gå på hormonpiller fortsetter å dele kvinner. Mens noen kvinner i overgangsalderen hevder at hormonbehandling (HRT) er en livredder, andre er skeptiske til å prøve det. Teorien bak å gi menopausale kvinner hormoner er at når kvinner har lave nivåer av hormoner, slik som østrogen, er det logisk å erstatte dem. Imidlertid har ulike studier har gitt motstridende resultater på fordelene og farene ved å ta hormoner for menopausal problemer.