Digidexo.com

Om Svulster i magekreft

Ifølge Merck Manual Online Medical Library, oppstår magekreft i ca 21.000 mennesker hvert år, og er den syvende vanligste årsaken til kreftdød. Selv om ikke alle svulster er kreft, 95% av mage svulster er ondartet.

Betydning

Magekreft er vanligvis sett i folk som er mer enn 50 år gammel, og påvirker flere menn enn kvinner. Det er også vanligvis påvirker fattige svarte, latinamerikanere, amerikanske indianere, og de som bor i kaldt klima.

Typer

Sjeldne typer av tumorer inkluderer lymfomer, som utvikler seg inne i magesekken, og leiomyosarkom, også kjent som stromal tumor-celle eller celle-tumor spindel, som er kreft i glatt muskulatur av magen.

Årsaker / risikofaktorer

Årsaken til de fleste mage kreft synes å være infeksjon med bakterien Helicobacter pylori. Risikofaktorer er røyking, problemer i magen som magen kirurgi eller kronisk gastritt, høyt inntak av salt, karbohydrater og konserveringsmidler og et lavt inntak av frukt og grønne grønnsaker.

Symptomer

Selv om disse symptomene ikke nødvendigvis bety at kreft er tilstede, typiske symptomer inkluderer abdominal ubehag som brennende magesmerter, kvalme og oppkast, vekttap, svimmelhet og svakhet på grunn av problemer med å spise.

Diagnose

Ved mistanke om kreft, vil pasienten gjennomgå en øvre GI X-ray og en fysisk eksamen. En gastroenterologist vil utføre en endoskopi for å se innsiden av magesekken, etterfulgt av en biopsi av vevsprøver. En CT-skanning av øvre fordøyelsessystemet er neste prosedyre hvis kreft er funnet.

Prognose / Behandling

Fordi kreften sprer seg raskt, færre enn 15% av mennesker overleve lenger enn fem år. Sjansen for å overleve avhenger også av hvor langt kreften har trengt inn i magesekken. Avhengig av størrelsen og plasseringen av svulsten, scenen og pasientens generelle helse, er behandling vanligvis kirurgi, cellegift eller strålebehandling for å fjerne eller ødelegge kreftceller.