Digidexo.com

Pros av genmodifiserte avlinger

Pros av genmodifiserte avlinger


Genmodifiserte avlinger generere betydelig uenighet, særlig i deler av verden som Europa, der noen land har forbudt GM mat. Men mange amerikanske bønder dyrke GM mat. Som i 2010, melder Time Magazine at mer enn 90 prosent av soyabønner dyrket i USA er genmodifisert og Wall Street Journal rapporterer andelen for US-vokst mais er 80 prosent GM. GM mat tilbyr en rekke fordeler, blant annet billigere, sunnere mat og redusert miljøbelastning.

Sunnere mat

Forskere har genmodifisert noen matvarer for å inkludere flere vitaminer og mineraler. For eksempel vitamin A-mangel fører til blindhet, og så mange som 500.000 barn går blinde hvert år som et resultat. En type genmodifisert ris som heter "golden rice» omfatter mye høyere nivåer av vitamin A, som gjør at fattige mennesker i den tredje verden å konsumere passende nivåer av vitamin A og unngå effekten av vitamin A-mangel.

Mer mat

Forskere kan endre matvarer for å motstå sykdommer og insekter, vokse tettere sammen og vokse under forhold som ville drepe ikke-modifiserte planter, for eksempel områder utsatt for tørke. Alle disse modifikasjonene gir bøndene til å øke både hvor de kan plante avlinger og hvor mye de kan høste. Ifølge Time Magazine, i 2050, vil verdens befolkning nå 9 milliarder mennesker, som vil kreve bøndene til å gi 70 prosent mer mat enn de gjør i dag. GM mat kan tillate bønder å møte dette behovet.

Miljøfordeler

Ifølge The New York Times og Wall Street Journal, en studie av National Research Council har vist at skadedyr-resistente GM mat avlinger krever mindre plantevernmidler, som i sin tur reduserer mengden av plantevernmidler avrenning som kan utilsiktet drepe insekter som honningbier. Herbicidmotstandige avlinger spare jord som bønder ikke lenger trenger å dyrke sine felt så ofte eller forstyrre jord for å drepe ugress.

Billigere mat

Fordi GM mat øke avlingene, redusere behovet for kostbare og arbeidskrevende plante insekt kontroller og øke mengden av dyrkbar jord, genmodifisering slutt øker tilførselen av mat og dermed reduserer kostnadene. Ifølge Bloomberg, nesten tre dusin nasjoner over hele verden, inkludert Haiti og Somalia, møtte opptøyer i 2008 som et resultat av toppene i matvareprisene. GM mat bidra til å lindre problemer forårsaket av økende matvarepriser.