Digidexo.com

Hvilke hormoner brukes i testosteronbehandling?

Testosteronbehandling (TRT) er foreskrevet for menn som har lavt testosteron. Medfødte (fødsel) problemer eller ervervede problemer som testikkelkreft kan påvirke produksjonen av testosteron.

Funksjon

TRT er avhengig av hormonet testosteron. Testosteron er ansvarlig for å bringe om sekundære mannlige egenskaper som muskeltonus, ansiktshår og dypere stemme.

Typer

Gels, injeksjon, piller og pellets er typer testosteron medisinering. Gel gnis på huden av skuldrene, er injiserbare injisert i muskelen av låret eller setet, og pelletene ble implantert under huden, i magen eller sete.

Fordeler

Testosteron er vist å øke muskel tone, bedre humør og økt libido. Alle former for testosteron produsere de samme resultatene. Imidlertid vil den grad i hvilken disse fordelene er erfarne variere med dosering.

Misforståelse

På grunn av steroider, det er en vanlig misforståelse at bruk av testosteron vil gjøre en person svært muskuløs. Folk som bruker testosteron for bodybuilding formål ofte bruke opp til fem ganger terapeutisk dose. Testosteron terapi vil forbedre muskel tone, men det vil ikke vokse bodybuilder muskler hvis brukes terapeutisk.

Advarsler

Testosteron bivirkninger kan gjøres verre ved å bruke for mye testosteron. Når en mann tar mer testosteron enn kroppen trenger, konverterer det til østrogen ved en prosess som kalles aromatization. Dette er grunnen til at steroid misbrukere utvikler brystvev.