Digidexo.com

Tekturna HCT bivirkninger

Tekturna HCT er en Food and Drug Administration - godkjente reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk, også kjent som hypertensjon. Det er et anti-hypertensivt legemiddel som virker til å redusere blodtrykket. Medisinen består av både aliskiren og hydroklortiazid. Som med alle andre reseptbelagte medisiner, er det noen mulige negative bivirkninger som er noen ganger forbundet med bruk av Tekturna HCT.

Mindre bivirkninger

Det er noen bivirkninger knyttet til Tekturna HCT som vanligvis anses å være liten. Disse bivirkningene ofte avta på egen hånd og er ingen grunn til alarm. Noen av disse vanligste bivirkningene inkluderer felles verke, magesmerter, fordøyelsesbesvær, diaré, svakhet, uskarpt syn, sår hals, tett eller rennende nese, tørr hoste, svimmelhet, følelse ør og svimmel. Skulle disse bivirkningene intensivere eller unnlater å gå bort, bør lege oppsøkes.

Alvorlige bivirkninger

Det er noen mer alvorlige bivirkninger av Tekturna HCT som er potensielt mer skadelig. Skulle en individuell opplevelse en alvorlig effekt av medisinen, må han kontakte en medisinsk faglig umiddelbart. Disse effektene er en nedgang i hyppighet av vannlating (eller unnlater å urinere i det hele tatt), blåmerker eller blødninger veldig lett, gulsott, sår hals, hodepine (ledsaget av peeling, blemmer og utslett), feber, muskelsmerter, hovne kjertler, kaster opp, kvalme, kramper, unormal atferd og tanker, ekstrem søvnighet, økt tørste, tørr munn, å måtte urinere mer, passerer ut og rask puls.

Allergisk reaksjon

Enkelte individer kan også oppleve allergiske reaksjoner som bivirkninger av Tekturna HCT. De som får allergiske reaksjoner må umiddelbart få legehjelp. Noen av disse skiltene har en hard tid puste, bryte ut i elveblest og hevelse i tunge, lepper, hals og ansikt.

Forsiktig

Når du tar Tekturna HCT, må det utvises forsiktighet til enhver tid. Medisinen bør aldri tas sammen med et måltid som er høy i fett, som det kan gjøre absorpsjon mye vanskeligere. Også enkeltpersoner bør avstå fra å bruke salterstattere eller kaliumtilskudd med medisinering. Alkohol bør også unngås, da det kan redusere blodtrykket, og dermed gjøre noen av medisiner er bivirkninger verre.

Overdose

Hvis en person har mistanke om at hun overdose på Tekturna HCT, bør hun få akutt medisinsk hjelp så snart som mulig. Det er noen overdose tegn å se opp for, som for eksempel muskelsvakhet, muskelsmerter, rask puls, kvalme, kaster opp, rastløshet, desorientering og forvirring, urinating oftere, økt tørste, munntørrhet, besvimelse, kramper og besvime.