Digidexo.com

Adrenal hypersecretory syndrom

Binyrene frigjør hormoner som styrer viktige funksjoner i kroppen din, inkludert initiere kjønnsmodning, kontrollere dine svar på stress og administrere blodsukkernivået. En binyrene lidelse som adrenal hypersecretory syndrom kan forstyrre hormonnivået, noe som resulterer i helsemessige forhold som Cushings sykdom.

Cushings sykdom

Cushings sykdom er en ganske sjelden hormonforstyrrelse, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer. Det oppstår når kroppen produserer svært høye nivåer av kortisol over lange perioder av gangen og blir noen ganger kalt hyperkortisolisme. Kortisol brukes av kroppen til å regulere stoffskiftet, balansere effekten av insulin og opprettholde blodtrykket. Cushings sykdom utvikles vanligvis hos voksne mellom tjue og femti år.

Årsaker

Cushings sykdom kan være forårsaket av adrenal hypersecretory syndrom. Denne tilstand forekommer når en tumor vokser på den ene eller begge av binyrene. Denne svulsten, kalles en binyreadenom, fører til at binyrene til å skille ut mer kortisol enn kroppen din trenger. Denne form av Cushings sykdom er den minst vanlige og forekommer hos kvinner mer enn 5 ganger så ofte som det gjør i menn.

Symptomer

Hvis du har Cushings sykdom, vil du utvikle symptomer som økende vekt på området overkroppen, halsen og ansiktet mens du har relativt slanke armer og ben. Du kan føle ekstrem trøtthet og har problemer med muskelsvakhet. Huden din vil bli tynnere, og du vil lettere får blåmerker og ta lenger tid å helbrede etter å ha blitt såret. Bein kan bli svakere, slik at du i fare for å oppleve brudd i ribbeina eller ryggsøylen.

Behandling

Hvis Cushings sykdom er forårsaket av adrenal hypersecretory syndrom, og legen din vil behandle det ved å behandle adrenal hypersecretory syndrom. Hun kan kirurgisk fjerne binyreadenom som forårsaker binyrene til å overprodusere kortisol. Kirurgi kan vanligvis utføres laparoskopisk. Etter operasjonen, kan du trenger å ta steroide medisiner mens binyrene tilbake til sine fulle funksjonelle evner, i henhold til "Essentials of General Surgery."

Betraktninger

Den binyreadenom som forårsaker adrenal hypersecretory syndrom kan dårlig skade binyrene. Mens det kan være mulig for kirurgen å kun fjerne svulsten og mest skadet parti av binyrene, kan hele kjertel må fjernes. Adrenal adenomer er sjelden kreft, så de er på en lav risiko for spredning til andre deler av kroppen din.