Digidexo.com

Hvordan virker blodtrykk fungerer?

Rise og Fall

I motsetning til hva enkelte tror, ​​variasjoner i blodtrykk og generelt stiger og faller er normalt og helt frisk. Blood arbeider for å imøtekomme behovene til kroppen. Når det er mer behov, kan trykket gå opp, og når det behovet er lettet, faller trykket ned igjen. I tillegg kan trykket skyte opp på grunn av høye mengder aktivitet, eller rett og slett stress. Når i ro har imidlertid en frisk person blodtrykket som opprettholder en mer eller mindre stabil tilstand som ikke sterkt svinge.

Hjerte og arterioler

Blodtrykket virker ved å presse blod rundt i kroppen og beveger den inn i sirkulasjonssystemet og arterier. Dette presser oppstår takket være pumping av hjertet, som skyter blodet langs sin bane. Til syvende og blod inn i arterioler. Arterioles direkte kan føre til en høyning i blodtrykk, fordi det er arterioles som overvåker og endre mengden av blodstrøm ved å utvide eller krymper ned igjen. Når arterioler forbli i sammentrukket tilstand for lenge, oppstår høyt blodtrykk.

Problemer

Hvis blodtrykket blir for høyt for lenge, setter den personen har høy risiko for enten hjerneslag og / eller hjertesykdom. Høyt blodtrykk kan også føre til sprengning av arteriene, noe som resulterer i en blødning. Motsatt kan svulmende av arteriene forekomme, noe som kan resultere i en aneurisme. Problemet med høyt blodtrykk er at det ikke er noen symptomer forhånd for å spore og dermed ingen skikkelig forberedelse tillatt (i hvert fall i de aller fleste tilfeller), og når hjertet er tvunget til å pumpe hardere for å kompensere for et problem, over tid Hjertet kan bli forstørret og dens evne til å pumpe blod vil avta. Nyresykdom er også knyttet til høyt blodtrykk. Den eneste gangen høyt blodtrykk kan spores er i et lite mindretall av pasientene (ca 10%), i så fall en rekke årsaker har blitt utpekt, blant dem kjertelsvulster, diabetes, p-piller, graviditet, eller enkle arvelighet. Likevel, utenom disse tilfellene, blodtrykk problemer forbli et mysterium, selv om folk som oppholder aktive har en 20 til 50 prosent mindre risiko for å lide av blodtrykket.

Måling

Blodtrykket kan brukes som en målestokk for funksjonen av sirkulasjonssystemet. Blodtrykket blir målt ved kvikksølv i millimeter ved et spesielt instrument kjent som en blodtrykksmåler, og det er to målinger foretatt-et høyt punkt og et lavt punkt. Den lave punktet oppstår når hjertet slapper av og fylles med blod levert av sirkulasjon, og er kjent som diastolen. Høydepunktet oppstår når hjertet pumper blod inn i kroppens sirkulasjon via kontrahering, og er kjent som systole. Blodtrykket mellom mennesker er omtrent det samme, og det er liten forskjell mellom presset fra friske individer.