Digidexo.com

Symptomer på nyrekreft

De fleste individer som lider av nyrekreft forblir symptomfri gjennom de tidlige stadier av sykdommen. Så snart lidelsen har utviklet, en av de første tegn er utseendet av blod i en eller rødhet av urin.

Fakta

The National Institute of Cancer anslår at mer enn 49.000 nye tilfeller av nyrekreft vil bli diagnostisert hvert år, med ca 22 prosent dør av sykdommen. De fleste tilfeller av nyrekreft er et uhell diagnostisert under testing for andre forhold.

Symptomer

Foruten rødhet eller blod i urinen, smerter i flanken, feber og hurtig vekttap er de neste vanligste symptomene.

Årsaker

Overflødig erytropoietin produsert av kreftceller kan utløse høye røde blodlegemer teller. Dette kan føre til hodepine, tretthet, svimmelhet eller visuell forvirring. Tretthet og svimmelhet kan også tilskrives anemi, forårsaket når blødninger i urinen senker antall røde blodceller.

Diagnose

Leger bruker fysiske undersøkelser, blod- og urinprøver, og skanner eller biopsi for å bekrefte symptomer. Noen ganger kan en klump eller utvidelse av nyre kan føles rundt mageregionen under en fysisk undersøkelse.

Betraktninger

Symptomene ikke alltid indikere kreft, men kan peke på andre forhold, for eksempel en cyste eller infeksjon. Likevel, er det best å søke legehjelp når symptomene oppstår fordi nyrekreft har en tendens til å spre seg tidlig til andre organer.