Digidexo.com

Diabetes og Polycystisk ovariesyndrom

Diabetes og PCOS (polycystisk ovariesyndrom) går hånd i hånd.
PCOS pasienter får type 2 diabetes, der bukspyttkjertelen er utslitt og ikke kan produsere nok insulin. Dette er ofte forårsaket av forstyrrelse av insulinresistens, hvor kroppens vev er resistente overfor insulin. De diagnostisert med PCOS har 7 ganger sjansen for å havne diabetiker enn de som ikke har PCOS.

Hva er PCOS?

PCOS eller polycystisk ovariesyndrom, ellers kjent som Stein Levanthl, er en genetisk basert endokrine lidelse som fører kvinner til å oppleve redusert fruktbarhet, overflødig kroppshår, brystsmerter, kviser, depresjon, humørsvingninger, og en tilbøyelighet til fedme.

Hormonell Havoc!

I PCOS, har hormonene løper løpsk. Høy testosteron og andre hormoner er ute av balanse. Dette også gjelder diabetes. Hypofysen / binyrene som styrer den kvinnelige syklusen påvirkes. Dette er hva som fører til infertilitet på PCOS. Disse endokrine knutepunkter påvirker diabetes og dens resultater på grunn av karbohydrat følsomhet.

Deres dans sammen

Jo mer alvorlig en persons PCOS og dets symptomer, inkludert fedme og andre problemer, jo mer alvorlig diabetes. Faktisk har noen medisiner for diabetes, inkludert Metformin, vært kjent for å øke nivåene av fertilitet hos PCOS-pasienter. Åpenbart de to lidelser går hånd i hånd.

PCOS og Diabetes

Kvinner med både PCOS og diabetes bør gjøre alt i deres makt for å få kvalitet medisinsk behandling, holder seg til et sunt kosthold, sjekke blodsukkeret, forsøke å gå ned i vekt og telle karbohydrater.

Ikke Diabetic Likevel

Kvinner med PCOS som er pre-diabetiker kan fortsatt få behandling for å bedre deres blod sukker og tilbake bort fra diabetes. Leger noen ganger vil sette kvinner som ikke er testing bonafide diabetiker på Metformin i prediabetic etapper.

Se deg selv for tidlige tegn på begge lidelsene!

Noen av de tidlige tegn på PCOS inkluderer Acanthosis nigricans, hvor insulinresistens gjør seg også kjent selv av puberteten i formørket pigment på baksiden av halsen, albuer og knær, smertefulle perioder eller sykluser forsvinner helt, og manglende evne til å gå ned i vekt som andre mennesker.

Andre relaterte problemer

Mange kvinner som har alvorlige former for PCOS ende opp med andre endokrine lidelser; hypotyreose er faktisk ganske vanlig. Andre stri med flere autoimmune lidelser. Syndrom X er også ansett å være en risiko for kvinner som har både PCOS og diabetes.