Digidexo.com

Tegn på Mold Allergi

En mold allergi oppstår når kroppen reagerer på en overfølsom måte å inhalert muggsporer. Fordi allergiske reaksjoner på muggsopp kan være lik andre allergiske reaksjoner er det ofte til vanskelig å vite hva du reagerer på. Det er også viktig å vite at ikke alle av dem forårsake allergi. Noen av de mer vanlige typer muggsopp som kan forårsake allergi er Cladosporium, Aspergillus, Penicillium, alternaria og fusarium. Forstå hva en mold allergi er samt identifisere reaksjoner kan hjelpe i behandlingen samt forebygge symptomer.

Identifikasjon

Molds er sopp som trives både inne og ute. Inne i hjemmet, mold spores en tendens til å like dårlig ventilerte, fuktige områder som bad og kjellere. I friluft, de også foretrekker de samme fuktige forhold og har en tendens til å dukke opp kort tid etter vinteren. Muggsoppsporer vokser på trær, planter og blader, og spre enten under tåkete og fuktig eller tørt og vindfullt vær.

Følsomhet

Fordi det kan være vanskelig å vite om du har en mold allergi, er det viktig å vite om du er utsatt. Hvis du har en familiehistorie med allergi på grunn av kjæledyr dander, pollen og støvmidd, så er det en større sjanse for at du kan være utsatt for å utvikle allergi mot mugg. Hvis du er usikker eller har mistanke om at du har en allergi, er det alltid en god idé å besøke en allergolog for å bli testet. En rekke hud tester kan fortelle deg hva allergier du måtte ha, så vel som deres alvorlighetsgrad.

Vanlige tegn

Når du har etablert at du har mold allergi, kan du begynne å bli klar over symptomene. Commons tegn på denne type allergi er mye som mange andre respiratoriske allergier, og reaksjonene er lik som høyfeber eller allergisk rhinitt. Tett nese, kløende hals, hoste, rennende øyne og nysing er å forvente etter å ha blitt utsatt for muggsopp.

Alvorlig Signs

I noen tilfeller er det mer alvorlige symptomer for å forme allergier. En av de mer sannsynlige reaksjoner er astma. Med økt betennelse fra høysnue symptomer, reaksjoner som kortpustethet, kan tetthet i brystet og tungpustethet oppstå. En mer sjelden tilstand som kan oppstå er allergisk sopp bihulebetennelse. Dette skjer når muggsporer gjøre veien inn i bihulene, og en sopp ball er dannet. Ofte er operasjonen som kreves for å fjerne det.

Forebygging

Forebygging er en viktig måte å bidra til å redusere tegn på mold allergi. Inne i hjemmet, sørg for å bruke HEPA (høy effektivitet partikkelfilter luft) filter i dine støvsugere, luftrensere og klimaanlegg. Disse er svært effektive i å fjerne mikroskopiske muggsporer fra huset ditt. Å avskrekke videre muggvekst, er det viktig å holde fuktighet nivåer ned. Dette kan oppnås med avfuktere, samt installere avtrekksvifter i bad og andre fuktige områder.

Behandling

Det er mange effektive reseptbelagte og over-the-counter medisiner som kan hjelpe redusere tegn på mold allergi. Noen av de mer vanlige behandlinger inkluderer antihistaminer, slimhinneavsvellende midler og nesespray. Snakk med legen din om hvilke medisiner som fungerer best for deg.