Digidexo.com

Hva gjør Vitamin B6 Do?

Vitamin B6 er en av de B-kompleks vitaminer. Det er et essensielt næringsstoff som vi må få fra maten eller fra kosttilskudd. Vitamin B6 er viktig for metabolismen av all maten vi spiser og støtter helsen til hjertet og blodomløpet samt hjernen og nervesystemet.

Funksjon

Vitamin B6 er nødvendig for nedbryting og utnyttelse av all mat - protein, karbohydrater og fett - som vi spiser. Vitamin B6 er nødvendig for dannelsen av mange nevrotransmittere - kjemikalier som hjernen bruker for å sende meldinger i hele kroppen - også serotonin og gamma-aminosmørsyre eller GABA. Lave nivåer av serotonin og GABA er forbundet med depresjon og angst. Vitamin B6 også bidrar til å lindre noen av symptomene på premenstruelt syndrom, slik som depresjon og tretthet. Vitamin B6 er nødvendig for omdanning av homocystein til cystein i kroppen (sammen med folat og vitamin B12). Høye nivåer av homocystein er assosiert med økt risiko for hjertesykdom, samt depresjon. I bidrar til å redusere nivåer av homocystein i kroppen, spiller Vitamin B6 en viktig rolle i å redusere risikoen for hjertesykdommer.

Typer

Vitamin B6 finnes i matvarer som lever, kjøtt, fisk, korn, soyabønner, valnøtter og noncitrus frukt, og i flere former. Pyridoksin er den formen av vitamin B6 som forekommer hovedsakelig i planteføde og kosttilskudd. Kjøtt, fisk og fjærkre inneholder B6 i pyridoxal og pyridoxamine former. Vitamin B6 er best absorbert og utnyttet når det tas i kosttilskudd form, siden rundt 50 prosent av maten innholdet i B6 er tapt under matlaging og prosessering.

Betraktninger

Vitamin B2 og magnesium er nødvendig for vitamin B6 å bli metabolisert til sin aktive form i kroppen. Vitamin B12 og folat er også nødvendig for konvertering av homocystein til cystein, så Vitamin B6 bør også tas med disse næringsstoffene for hjerte-og nervesystemet støtte.

Forebygging / løsning

For å støtte ditt hjerte, hjerne og nervesystemet, samt generelle helse, tar 25 mg vitamin B6 daglig. Påse at Vitamin B6 er tatt som en del av en omfattende multivitamin-mineral formel eller i det minste som en del av et B-kompleks produkt siden det krever andre næringsstoffer for å være mest effektive. For å bidra til å lindre symptomene på PMS, ta 100 mg daglig av vitamin B6 i pyridoxalfosfat skjemaet.

Advarsel

Overflødig vitamin B6 i pyridoksin skjemaet kan føre til nerveforstyrrelser som kan føre til symptomer på kribling, nummenhet eller smerter. Ikke ta mer enn 100 mg av vitamin B6 daglig på en langsiktig basis med mindre det er i pyridoxalfosfat form og kun etter avtale med legen din. Vitamin B6 kan forstyrre medisiner som brukes til å behandle Parkinsons sykdom, som for eksempel levodopa. Andre Parkinson medisiner, inkludert karbidopa, kan utarme vitamin B6 nivået i kroppen, som kan p-piller. Snakk med legen din om behovet for ekstra vitamin B6 tilskudd eller om hvordan du reduserer B6 inntaket hvis du tar noen reseptbelagte medisiner.