Digidexo.com

Hva gjør betablokkere Do?

Beta-reseptorer

For å best forklare hva en beta blocker gjør det, må du forstå litt om nervesystemet og hva beta-reseptorer er. En beta-reseptoren er et proteinmolekyl som behandler bestemte meldinger som bæres av det sentrale nervesystemet og forskjellige hormoner. Det finnes en rekke forskjellige typer beta-reseptorer. De er stort sett funnet i hjertet og blodårene. Deres jobb er å øke blodtrykket når stimulert. Det er tre typer av beta-reseptorer - Beta 1, som finnes i hjernen og hjertet, Beta 2, som er funnet i lungene, blodårer og muskler, og Beta 3, som finnes i fettcellene. Betablokkere brukes først og fremst for å blokkere B1 og B2 reseptorer. Beta 1 er ansvarlig for hjertefrekvensen din. Beta 2 er ansvarlig for den glatte muskulaturen, som er muskler du ikke har kontroll over som hjerte.

Bruksområder

Betablokkere er viden kjent som betablokkere, disse blokk adrenalin fra binding til beta-reseptorer på nervene. Betablokkere brukes først og fremst ved behandling av kardial arytmi og høyt blodtrykk. Det brukes også i noen tilfeller innen psykiatri. Når du blir opphisset, binyrene frigjøre adrenalin for å hjelpe kroppen å møte utfordringene i stress. Adrenalin stimulerer pulsen til å slå raskere og til å pumpe mer blod gjennom hele kroppen, utvider det bronkiene og frigjør glukose når kroppen er i behov av mer energi. Dette hormonet, når den slippes, lokaliserer beta-reseptorer og binder seg til det, signaliserer til hjernen at kroppen er i behov av et løft.
Formålet med betablokkere er å "blokkere" disse hormonene fra bindingen til beta-reseptorene i nerver, noe som reduserer den virkning at adrenalin ville ha på en person med hjerte arytmi eller mulig høyt blodtrykk. Dette, i sin tur, kan redusere risikoen for hjerteanfall. Når du tar betablokkere, fører det til ditt hjerte til å slå saktere og med litt mindre innsats.

Fakta

Den første betablokker ble utviklet av Sir James W. Svart og regnes for å være en av de viktigste bidrag til klinisk medisin. Betablokkere er mye brukt i USA. De kan også brukes for personer som allerede har hatt hjerteinfarkt. Det reduserer risikoen for dem å ha en annen.