Digidexo.com

Cigarettes & Angina

Pakker av sigaretter bære en advarsel etikett som sier at røyking sigaretter er farlig for helsen din. Mange folk som røyker blir klar over dette faktum når de personlig opplever helseproblemer som inkluderer angina.

Angina pectoris

Ifølge the Heart, Lung and Blood Institute, er Angina Pectoris brystsmerte og ubehag som oppstår når hjertemuskelen ikke får tilstrekkelig med oksygen. Noen mennesker opplever press eller klemme smerter i brystet, andre føler som om de opplever dårlig fordøyelse, og enkelte individer kan oppleve smerter i skuldre, armer, nakke, kjeve eller tilbake.

Symptomer

Smerter forbundet med angina er symptomer på en koronarsykdom som kalles aterosklerose. Aterosklerose er oppbygging av fett plakk på innsiden av blodårene, som smalner dem og reduserer strømmen av blod som bærer oksygen til hjertet. Dette kan blokkere arteriene og forårsake et hjerteinfarkt.

Sigarettrøyking

Sigarettrøyking er en viktig årsak til åreforkalkning og angina. Det reduserer oksygen i hjertet, øker blodtrykket og hjertefrekvensen, reduserer HDL gode kolesterolet og øker risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Røyking Risks

Ifølge Cleveland Clinic, jo mer du røyker, og jo lenger du røyker, jo mer du øke risikoen for å utvikle angina og åreforkalkning. Folk som røyker en pakke sigaretter om dagen har dobbelt så stor risiko for å utvikle hjertesykdom enn ikke-røykere.

Fordelene ved å slutte

Ifølge American Heart Association, kan de personene som slutter å røyke øker sitt liv mellom 1og 9 år. De reduserer sine sjanser for hjerteinfarkt og død med 50 prosent, og kan frigjøre seg fra smerter angina.