Digidexo.com

Årsaker til Tynning Hair

Årsaker til Tynning Hair


Det er normalt for alle å felle noen hårstrå hver dag fra børsting, gre eller vaske. Men det er grunn til bekymring når hodebunnen røyter mer hår hver dag enn det som kan byttes ut, noe som resulterer i tynt hår og skallet. Det finnes en rekke årsaker til tynt hår som påvirker både menn og kvinner.

Oppskrift skallethet

Også kalt androgenetic alopecia, mønster skallethet er en tilstand som forårsaker progressive tynning av hår hos både menn og kvinner. Hannkjønnsmønsterskallethet, særlig også bevirker tilbakegang hårstreker samt tynning av håret på toppen av hodet (se Resources nedenfor).

Arvelighet

Når det er en historie med tynt hår og skallethet hos familien, er sjansen større for at du vil lide tynt hår også.

Hormonelle endringer

Hormonelle endringer som forekommer naturlig som vi blir eldre kan også føre til krymping av hårsekkene hos noen mennesker.

Helsemessige forhold

Sykdom kan føre til tynt hår. Ofte, når sykdom er årsaken, håret vekst og tykkelse vanligvis går tilbake til normal følgende utvinning. Sykdommer som anorexia nervosa kan i seg selv være en årsak til tynt hår.

Resepter

Enkelte resepter kan ha tynt hår som en av deres bivirkninger. Disse inkluderer amfetamin, litium, anti-depressiva, noen slankepiller og kjemoterapi narkotika.

Fødsel

Håret blir naturligvis sterkere i løpet av svangerskapet, men har en tendens til å svekke og skur i 3 måneder etter svangerskapet. Dette tynning stopper vanligvis etter denne perioden.