Digidexo.com

Utbedring å regrow hår

Håravfall er et problem som kan plage både menn og kvinner. Men det finnes måter å gjenopprette noe av håret som har gått tapt. Forståelse hvor håravfall kommer fra og finne en løsning går hånd i hånd.

Identifikasjon

Hårtap, i seg selv, er ikke et problem. Det er om lag fem millioner hår på den menneskelige hodet, og mennesker skur 60 til 100 hver dag. Når vi begynner å miste store mengder hår, men hodebunnen kan ikke være i stand til å erstatte dem alle på en riktig måte. Dette er det som kalles hårtap, også kjent som alopecia.

Vanlige og mindre vanlige grunner til Håravfall

Det finnes en rekke måter som folk kan oppleve hårtap: androgen alopeci eller mannlig mønster skallethet; traumatisk alopeci, håret blir dratt ut av hodet; legemiddelindusert alopecia; og alopecia areata, flekkvis håravfall (potensielt reversibel). Mindre vanlige årsaker kan omfatte dårlig blodgjennomstrømning, infeksjoner som syfilis, hudsykdommer som lupus, kreft og dens behandling, hormon ubalanser eller nyre-eller leversvikt. Vær også oppmerksom på at stress og stramme frisyrer som fletter eller musefletter kan føre til at trekk alopecia.

Statistikk

Hårtap kan variere fra rase. Afroamerikanere er fire ganger mer sannsynlig å ha hårtap problemer enn hvite. Japanske menn er mindre sannsynlig å bli skallet enn hvite menn, og hvis de gjør det, skjer det 10 år senere. Kjønn kan også spille en rolle. Kvinner er like sannsynlig som menn for å miste håret, men på grunn av hormonelle forskjeller, mister de mindre volum. Kvinners frisyrer er mer tilgivende enn menn, noe som tillater dem å skjule sin alopecia mer effektivt. Faktisk kan kvinner ikke merke at håret er thinning som helhet, men kanskje legge merke til at deres hestehale eller flette er ikke lenger så tykt som det pleide å være. Til slutt, er kvinnelige mønster baldness forskjellig fra mannlige.

Metoder for Gjenopprette Hair

Den enkleste typen hårtap å kurere er alopecia areata og traction alopecia. Mange ganger, de to stammer fra samme kilde. Hvis personen miste håret bærer det i en annen stil, for eksempel foregående hestehale eller fletter for et år eller så, vil hun legge merke til håret vokser tilbake til sin vanlige lengde. Kjemiske løsninger som Rogaine og Propecia er også effektive for hårvekst. Begge kjemikalier stimulere hodebunnen for å produsere mer hår. Og hårtransplantasjon flytter hår fra andre områder til pasientens hodebunnen, slik at det å vokse i dette området. Til slutt, holde seg frisk kan hjelpe håret til å vokse ved å lindre stress og gi hodebunnen de næringsstoffene den trenger for å vokse hår skikkelig.

Betraktninger

Mange av disse behandlinger for hårtap, bortsett fra å holde seg frisk og endre ens frisyre, kom med advarsler. Propecia er kun for menn, og de som velger å bruke enten det eller Rogaine må bruke den så lenge de ønsker hårvekst å fortsette. Det tar også seks måneder før resultatene kan sees. Hårtransplantasjon krever mild narkose, og bivirkningene kan omfatte hevelse og kløe.