Digidexo.com

Fakta om B3 Vitaminer

Vitamin B3, også referert til som Niacin, har en rekke viktige stillinger i menneskekroppen. I tillegg til dets regulatoriske funksjoner i kroppens kjemi, og blodstrømmen, kan niacin brukes for å bidra til å redusere bivirkningene av visse tilstander, så som alkoholisme. Alt i alt, er vitamin B3 en viktig forbindelse for folk å jevnlig ta.

Blood Flow

En av rollene til vitamin B3 i kroppen er å fungere som en mild vasodilator. Dette betyr at niacin utvider blodårene, noe som fører til økt blodgjennomstrømning. God sirkulasjon er viktig for god helse, og det hjelper også på healing.

Fat

Niacin virker å bidra til å stoppe mobiliseringen av fett blir fjernet fra vev. Dette er ikke å si at niacin stopper vekttap; langt fra det. Når fett blir mobilisert, sier av en person drikker alkohol, fettet går inn i blodbanen og blir fraktet til leveren. Dette kan føre til vanskeligheter i leveren, som egnede doser av niacin kan virke til å hindre.

REM søvn

I forsøk utført med dyr, opplevde de som fikk en høy dose av niacin mye lengre perioder av REM (eller rapid eye movement) søvn. Dette er den perioden som anses mest avslappet, og det er ofte søvnperiode oppstår drømmer. Selv om ikke tiden blir brukt som behandling for mennesker, kan niacin vise seg å være et nyttig alternativ for de med psykiske lidelser som involverer mangel på hvile.

Pellagra

Når en person ikke får nok vitamin B3 i lang tid, kan han utvikle en tilstand kalt pellagra. Denne tilstanden kan være midlertidig eller permanent, forlater den lidende med et større behov for niacin. Symptomene på pellagra inkluderer dermatitt (hudsykdommer), diaré, demens, en hoven blåaktig tunge, betennelse i munnen og forkjølelsessår.

Kilder

Det finnes en rekke matvarer som inneholder naicin, og det kan bli funnet i en daglig multivitamin. Økologiske fjørfe, som kylling og kalkun, inneholder niacin. Poteter, linser og lima bønner er også gode kilder til dette vitaminet. Hel-korn brød og peanøttsmør er to like gode kilder, som kan selv bli satt sammen for en rask lunsj.