Digidexo.com

Hvordan oppdage en Heart Attack

Over en million mennesker i år vil lide et hjerteinfarkt, og dessverre, vil nesten 40 prosent av dem ikke overlever. Å vite hvordan du kan oppdage et hjerteinfarkt og få hjelp i den første timen i stor grad øker sjansene for en full gjenoppretting. Følgende informasjon er laget for å hjelpe deg å lære hvordan du kan oppdage et hjerteinfarkt.

Hvordan oppdage en Heart Attack

Oppdage en Heart Attack

Ikke misdiagnose brystsmertene. Knusing smerte, trykk, eller tetthet i brystet kan være en indikasjon på et hjerteinfarkt. Hvis du opplever brystsmerter, ikke skriv det ut som fordøyelsesbesvær, stress eller tretthet. På den annen side, hvis du opplever andre symptomer på hjerteinfarkt uten brystsmerter, søke hjelp umiddelbart. Noen hjerteinfarkt ofre, særlig kvinner og de med diabetes, kan ikke oppleve noen brystsmerter i det hele tatt. Faktisk noen ofre aldri oppleve noen symptomer på hjerteinfarkt. Slike tilfeller kalles "stille" hjerteinfarkt.

Legg merke til noen endring i respirasjon. Kortpustethet og pustevansker kan være tegn som kan varsle deg om at et hjerteinfarkt er oppstått eller er i ferd med å skje.

Ta hensyn til smerte i øvre halvdel av kroppen. Under et hjerteinfarkt, noen mennesker opplever smerte som strekker seg fra brystet til kjeven eller fra brystet til venstre arm eller skulder. Noen smerter eller nummenhet i øvre del av ryggen, kunne armer, hender og ansikt signalisere et hjerteinfarkt.

Se nøye for andre faresignaler som er noen ganger oversett under et hjerteinfarkt, men kan være din eneste symptomer. Hvis du føler en klump i halsen, erfaring kvalme, oppkast, rask puls, eller uregelmessig hjerterytme alene eller sammen med noen av de ovennevnte symptomene må du søke legehjelp umiddelbart.

får hjelp umiddelbart hvis du selv mistenker at du kan ha et hjerteinfarkt. 50% av hjerteinfarkt ofre som ikke overlever ikke søke legehjelp i løpet av den første timen etter deres hjerteinfarkt. Søker hjelp i løpet av den første timen kan bety forskjellen mellom liv og død. Selv om du ikke er sikker på at du har hjerteinfarkt, bør du søke hjelp.

Hint

  • For mer informasjon om hjertesykdommer, se ressurs nedenfor.
  • Ta aldri sjanser når det kommer til din helse. Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever noen av de ovennevnte symptomene, selv om du ikke er i smerte.
  • Hvis du er sterkt overvektig, lider av diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, eller hvis du bruker narkotika eller alkohol i overkant-your hjerteinfarkt risiko øker dramatisk. Gjør hva du kan for å redusere risikoen nå, før permanent skade kan gjøres til ditt hjerte. Snakk med legen din om hvordan du kan redusere risikoen for hjerteinfarkt.
  • Silent hjerteinfarkt forekommer ofte uten symptomer. Hvis du har noen av risikofaktorer for hjerteinfarkt, se din lege regelmessig for en fullstendig fysisk.